Monday, December 27, 2010

Täname meeldivate jõuluüllatuste eest

kõiki vahvaid päkapikke! Hageri koolipere pakis oli kõigile klassidele ja ka õpetajatele tore Kohila pärimuslik lauamäng. Täname Airi ema Virve Õunapuud!  Üllatusi tegid ka raamatukogust tädi Anneli ja Heli.
Agarad päkapikud olid  õpilased koos emade-isadega.

Saabus kiri 1.h klassi õpilastele.

Tere!
Jõulud on kohe-kohe käes. Olen kindel, et ootate pikkisilmi kinke. Ärge muretsege! Me töötame  kõvasti, et sinu soovi täita. Kustas Koolisson saabus ka meile appi. Ma olen  mitmel korral teid külastanud ja olen teie üle uhke. Lugemise olete juba päris hästi selgeks saanud.  Lugemismeister on Meelis, kes on lugenud 9 raamatut ja jutustanud teistele lastele. Ainult ühe raamatu võrra vähem on lugenud Robin. Kirti  Lii on ka suur lugeja, 7 raamatut. Airi on lugenud 5 raamatut. Teie klassis on poiss Ainar. No küll oskab hästi jutustada! Kenasti seatud lausete ja vahvate sõnadega. Mulle meeldis ta lause, kaaslasele „Lugesin talle lauseid ette, et ta ei peaks oma lugemisvõimet kulutama.“ Kas pole kena heategu?  Lugemisel on edusamme teinud Marvis ja Mihkel. NAD on  hästi kannatlikud poisid-pusivad sõnu ilusasti kokku. Kindla käega kirjutavad Romet, Aleksei, Ilja, Heigo, kohe hea lugeda, ei pea prilligi ette panema. Kiidan kõiki lapsi, kes osalevad käsitööringis. Küll on osavad näpud.! Meisterdasite kaelakeed, linnukest, jõulukuuli ja palju ilusaid asju. Nüüd saate ka oma kodu kaunistada. Kehalise kasvatuse tunnis on tubli sportlane Alois. Kus jookseb ja hüppab alles! Ikka esimene! Kui ma mütsi seest KIRJU võtsin panin tähele, kui hoolsasti Danila klassi koristas. See on ka tähtis amet. Kirju oli palju mütsi sees. Sooviti: puldiga autot, traktorit, kustutuskummi, nätsukommi, šokolaadi nelja kommi, kindermuna, koppat rakterit-ja veel palju erinevaid asju. Ma ei tea, kas ma kõiki neid asju teangi ja õigesti lugeda oskasin.  Anna mulle andeks, kui ma õigesti aru ei saanud. Paljudel oli pilt juures, see teeb asja lihtamaks.  
Üks poiss kirjutas, et tema tahab targaks saada, täpne aadress oli juures. Mitu kirja kirjutasid kohe Janita ja Aleksei. 
Suur tänu kirjade eest!  Annan need kindlasti jõuluvanale edasi. Olge ikka sõbralikud ja töökad!
Tervitades ja ilusat jõuluaega soovides päkapikupoiss Lapimaalt

KIRJUTATUD 10. DETSEMBRIL 2010.A.

Wednesday, December 22, 2010

Südamesooja jõuludeks!

JÕULUVANA võlusõnad kiusu väljaajamiseks:
OLGU IKKA TARKUS PÕUES
MIS SEST, ET KÜLM JA HANGED ÕUES.
SÜDA SOE JA RÕÕMUS MEEL
MÕTTED IKKA ÕIGEL TEEL.
VIISAKUS ON MEIE MOTO,
SIIS ON LOOTUST VÕITA LOTOS.
ALATI  KA MEELES PEA:
KÄITU HÄSTI, SIIS KÕIK ON HEAD.
AU SEES HOIA SÕPRUST SA,
SIIS SAAD KOOKI MOOSIGA.
KUI  TEAD, MIS TÄHENDAB SÕNA „PEAB“,
SIIS ÕPPIMISES SUL ALATI VEAB.

AUSUS OLGU ÜLE KÕIGE,
SEE ON MEIE LÕPUHÕIGE.


:

Tuesday, December 21, 2010

Kolmapäeval 22. detsembril

tulevad õpilased otse Hagerisse, treeningut Kohilas ei toimu. Õhtul on kell 18.00 jõulupidu Hageri rahvamajas. Olete kõik väga oodatud!

Friday, December 17, 2010

2.klass raamatukogus


Õpilaste arvamusi tunnist:
OLIVER:  Mulle  meeldis see, et tädi Anneli luges nii vahvaid raamatuid. Ta on ise ka väga vahva. Tore oli ka see, et ta andis meile kommi, piparkooki ja mandariini.
MARK: Oli väga lõbus. Kahjuks mõned lapsed ei lasknud oma sebimisega teistel  kuulata.
KÄTRIIN: Mulle meeldib väga tädi Anneli! Ta loeb meile ja on lahke. Annab meile kogu aeg midagi magusat. Täna ta luges  Pipi jõuludest ja varese jõuludest. Need raamatud olid lahedad! See oli tore päev.
SANDER: Meeldis, et tädi luges raamatut Pipist.
CARMEN: Mulle meeldis, et saime piparkooke ja tädi Anneli luges. Šokolaadist käbi oli hea.   
STEN.Tädi Anneli ütles meile, et oleme head lapsed  ja ta andis meile kommi, piparkooki ja mandariini. Ta on tore tädi.
RENE: Lõbus oli see, et olid vahvad raamatud.    

TÄNAME RAAMATUKOGU JUHATAJAT MEELDIVA KOOSTÖÖ EEST!


Thursday, December 16, 2010

Bussiliinide muudatused jõulunädalal

Teisipäev, 21.12.10 ja  kolmapäev, 22.12.10
Hommikul sõidavad bussid tavagraafiku järgi
Rabivere ja Aespa suunda sõitvad lapsed saavad koju  kell 12.20 bussiga.

Kolmapäeval saab sõita jõulupeole:  Aespa suunast  buss alustab teed kell 16.05 Ankru peatusest, Rabivere suunast kell 16.00 Krimmi ringist. 

Loodame, et  kõik vanemad leiavad võimaluse osaleda koos lastega jõulupeol ning muretsevad ka kojusõiduks transpordi, eraldi bussi ei telli. 

Neljapäev, 23.12.10
Hommmikul väljuvad kõik bussid 60 minutit tavagraafikust hiljem. Õpilased sõidavad otse Kohilasse, kus on kontsert.
Koolipäeva lõpetamine kell 11.30 Kõikide suundade bussid väljuvad Kohila Gümnaasiumi parklast

Tuesday, December 14, 2010

Käisime Tallinna Nukuteatris

vaatamas jõuluetendust "12 kinki jõuluvanale". Meiega koos olid ka 12 vahvat Sutlemma lasteaia last. Nad olid väikesed aga  tublid!

Etendus oli hoogne ja lava värvikirev ning kaunis.  Lapsed vaatasid huviga. Peaaegu kõigile teatris meeldis.  Natuke ebameeldiv oli ainult trügimine paljude laste vahelt ja riietumine. Õnneks ei lasknud ükski õpilane oma õpetajat silmist, kõik jõudsid kenasti bussi. Bussijuht Toomas, kes oli väga sõbralik ja abivalmis,  sõidutas meid kenasti linna ja Hagerisse  tagasi.

Otsi raamatukogust või kodust riiulist raamat, mille põhjal see lustlik etendus on lavastatud! Autoriks on Mauri Kunnas.

Friday, December 10, 2010

Torm Monika pööras koolielu peapeale

Täna ei sõitnud koolibussid keerulise ilmastiku ja väga halbade teeolude tõttu. Sellises olukorras nagu täna, tuleb käituda ennast ja teisi säästvalt. Lumevangis olid ka sõitvad õpetajad. ja koolitädi. Enamus personalist jõudis siiski majja peale kaheksat. 

Kallid lapsevanemad! Palun võtke ekstreemsete ilmastikutingimuste korral ühendust bussijuhiga või ka õpetajatega, veendumaks, et laste koolitee on turvaline. Reegliks on ka see, et kui buss ei vea lapsi hommikul kooli, siis ei transpordi ta neid kindlasti ka tagasi. Jälgige ka üleriigilist infot!

http://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/paasteamet-palub-pohja-eesti-inimestel-jaada-koju-ja-valtida-autosoite.d?id=36358367&l=fplead

Kaunist ja turvalist  nädalavahetust!
Eelmise aasta talv

Thursday, December 9, 2010

Jõudke, jõudke jõulukesed!

Tänasel tuisusel päeval oli meie majas tore päkapikkude töökoda. Terve koolipere valmistas puujuppidest päkapikke. Väikesed ja suured näpud liigutasid vilkalt nõelu ning tulemuseks olid punased mütsikesed valgete tuttide ja servadega, mis rändasid kännukestele pähe. Pliiatsid ja vildikad olid abiks silmade, ninade, suude jm tegemisel. Iga päkapikk tuli omanäoline ja isikupärane

Õpilasi abistasid lisaks õp Annilole, Hinnile ja Valdile ka kõneravi õpetaja Leili Kannike ja koolitädi Urve.

Tänud õp Hinnile, kelle abikaasa saagis õunapuust tükikesed Selliseid vahvaid mehikesi  on ta  koos perega valmistanud aastaid..




Meie päkapikud

Monday, December 6, 2010

Kuusemäe talu Talvemaa

Koostöös Hageri rahvamajaga avanes meil võimalus sõita neljapäeval 16. detsembril  Kuusemäe talu Talvemaale. Bussisõit on tasuta, kuid seal olemise eest peame maksma 100kr.
Seal toimub saanisõit,  võimalus kelgurajal sõita, põhumajas saab turnida põhupallide ronilas , kiiged, saame näha ka erinevaid loomi, meisterdamistoas võivad õpilased meisterdada, söögiks pannkoogid, saatjaks päkapikk.
Kooli juurest sõidame ära kell 11.00. (hommikul tunnid).
Riietage lapsed vastavalt talvisele ilmale ja toimuvatele tegevustele.
Enne minekut koolilõuna.
Kui laps ei osale teatage klassijuhatajale..

Sunday, December 5, 2010

Õppekäik televisioonimajja

Reedel 26. novembril külastasime Eesti Televisiooni . Saime näha,
kuidas valmib üks saade, missugused näevad välja stuudiod, kus saade valmib. 
Päris vahva oli vaadata, kuidas  televisiooni argielu käib.
Televisioonimajas oli nii palju põnevat, uut ja natuke ka tuttavat.
Täname Mariat vahva ürituse korraldamise eest!
1. klassi õpilased.
Reisiks nimi kirja
Koos Mõmmi aabitsa tegelastega


                                                     Aktuaalse kaamera stuudios.
Tänane ilm.
Tommi ja Anni juures

Wednesday, December 1, 2010