Thursday, April 28, 2011

Jüripäeva järgselt

so 25. aprillil tutvustasid 4.kl õpilased koos õp Anniloga Jüripäeva kombestikku lauldes ka  laulu "Karjapoiss on kuningas"  Vanarahva kombestik hakkab unustusehõlma vajuma, teatakse ainult  teatud märksõnu nendega seoses. Tutvustuse kaudu sai see päev loodetavasti omasemaks nii kuulajatele kui ka ettekandjatele.
Koos laulsime ja mängisime Talurahvamängu
Lõpuks laulis 2.klass  laulu "Kevadekell"

Monday, April 25, 2011

2.mail Kohilas õpikojad

Rahvusvaheline Child Assault Prevention (CAP) lapse väärkohtlemise ennetamise programmi raames toimuvad 1.-4. klassi õpilastele õpikojad 

Meie läheme kell 12.00. 


 kell 17.30 Kohila Gümnaasiumis lastevanematele õpikoda "Kuidas suurendada laste turvalisust, kuidas aidata vägivalla ohvriks langenud last“. ruumis 213 

Kõik õpilased osalevad.  Loodame ka lapsevanemate huvi selle olulise teema vastu.

Thursday, April 21, 2011

KAUNEID KEVADPÜHI!

.2.klassi ühistöö (korvi tegid iseseisvalt Kätriin, Liisu ja Carmein)
Siis, kui kevad jõuab ligi,päike taeval särab üha,
ja kui viimaks ometigi
tuleb palmipuudepüha,
siis peab meelitama kanu,
noori tibusid ja vanu,
et ei oleks pesa tühi
vastu kalleid munapühi.

Kersti Merilaas

1.klass mune värvimas


Suur tänu Marvise emale!

Monday, April 18, 2011

Aprillis ja mais toimuv

21. apr kell 11.40 sõidavad osad meist Tallinnasse "Helisevat muusikat" vaatama (sõit 2, 75 eurot)
2.mail kell 17.30 Kohila Gümnaasiumis lastevanematele õpikoda "Kuidas suurendada laste turvalisust, kuidas aidata vägivalla ohvriks langenud last“. ruumis 213
2. mail  kell 18.30 Kohila Gümnaasiumi aulas lastevanemate üldkoosolek
6.mail kell 18.30 Hageris  emadepäeva kontsert
16. mail läheme lastega Tallinnasse "Estonia" teatrisse osalema programmis "Teeme teatrit, hunt ja seitse     kitsetalle" pilet 1, 60 eurot, sõit  ( kell 9.06) rongiga  2.18 eurot
25. mail Mahtra Talurahvamuuseumis programm  Veskimäe talus "Nukitsamees"  6 eurot, lisandub veel     sõiduraha

Sunday, April 17, 2011

Muinasjutuline reede

Täna käis meil külas tuntud  muinasjutuvestja Piret Päär koos muusik Cätlin Jaagoga. See oli imeline kogemus meile kõigile. Piret Päär on öelnud: "Mul on tunne, nagu oleks inimestele antud teatud hulk sõnu. Ta peaks neid hoidma, mitte tühja-tähja peale kulutama. Ta võiks väga valida, kuidas ta oma sõna säeb oma mõtete ja tunnete väljenduseks. On inimesi, kes oskavad nõnda rääkida, et sõnad nagu füüsiliselt puudutaksid sind. Sõnal peab hing olema ja hinge on vaja toita"  ("Päevaleht",  2005)  
Usun, et kõigi kuulajate  hinge Piret Pääri jutustatud muinasjutud  ja ka Cätlin Jaago muusikapalad puudutasid. See paistis silma laste silmadest ja olekust ning andis märku  kindlasti ka lõpetuseks  koos lauldud Jaan Tätte kirjutatud "Vanaema laulust"

Thursday, April 14, 2011

2. klassi loodusõpetuse projekt

Täna esitasid kõik õpilased loodusõpetuse tunnis enda koostatud projektid  erinevatest retseptidest. Rõõmu tegi see, et tööd said valmis õigeaegselt ning  olid omanäolised ja vahvad. Saime teada, kuidas valmistada kahte erinevat õunakooki, rabarberi-kaerahelbekooki, rullbiskviiti, pannkooke, küpsisetorti, hakklihakastet, ühepajatoitu, kooki "Kirjukoer", porgandikooki ja sidruniruute. 

Kavala näoga tuli kooli Rene, kellel oli kaasas ka endavalmistatud kook, mille nimeks oli  Kirjukoer. Samasuguse üllatuse tegi ka Kätriin, kes oli valmistanud koos õega mõnusa õunakoogi. Kätriinil olid kaasas ka papptaldrikud ja salvrätid. Kõik lapsed sõid ja kiitsid.. Üllatusi jätkus ka järgmiseks päevaks. Mihkel Juhkam tõi maitsta porgandikooki.



Monday, April 11, 2011

Karu lugu

Kevadel kui karu ärkab,
siis loodus kõikjal tärkab.
Taevas kõrgel paistab päike,
vahest müristab ka äike.
Ning kui metsas ilus ilm,
karul kissi läheb silm.
Kui karu õuel nägi taru,
siis tal ära kadus aru.
Karul põsest tilgub vesi,
sest et maitseb talle mesi.
Heigo Soidla luuletus


Mesitarud pärast karu külaskäiku..

Sunday, April 10, 2011

Külas Kohila Päästeametis

1.h klassi muljed külaskäigust.
Me käisime seal 1.2. ja 4. klassiga. Seal oli palju, palju asju.Nägime tööriistu, mis olid tuletõrjeauto küljes. Siis näitas tuletõrjuja meile  mis asjad on auto sees. Seal olid ägedad asjad. Me nägime nende puhketuba, kus nad ootavad väljakutset. Saime kommi ja läksime kooli. Ma sooviksin sinna veel minna

Külastasime Kohila Päästeametit 16. märtsil 1h, 2h ja 4h klassiga.
Oi, kui suured autod! Oi kui ilusad toad!. Maja ees oli väike liuväli.
Oli tore tund.

Käisime külastamas Kohila Päästeametit kolmapäeva hommikul peale trenni. Seal näidati meile igasuguseid asju: voolikuid, tööriistu. Meil lubati ka tuletõrjeauto kabiini minna.
Kohila Päästeamet on lahe. Seal on palju asju ja tublid töömehed.

Kevadine päikesekiir südamesse


See kiri oli minu postkastis reede hommikul.
Minust

Tere!
Minu nimi on Meelis. Mulle meeldib teha arvutis programme ja laadida. Ma tahan saada it-meheks. Mulle meeldib koolis käia ja veel meeldib mulle kirjatähti teha. Mul on igal kolmapäeval Kohilas trenn. Me õpime seal palli viskamist. Minu lemmiktund on kehaline  seal  ma saan õpetajale olla Dj. 
Mul on koolis palju sõpru. Nende nimed on Heigo, Romet, Robin, Airi, Mihkel, Kirti Lii, Marvis ja rohkem polegi, aga pole hullu. Küll ma leian teistes koolides ka sõpru kui suureks saan.
Mulle meeldib meie bussijuht. Ta alati  laseb ilusasti bussist maha ja on rahulik.
Mulle meeldib meisterdada. Täna ma meisterdasin tuleleeki, kus on minu nimi peal ja õele tegin ka. Ja minu Õpetaja Nimi on Urve . Ta on rahulik ja õpetab ka nii hästi, et võiks kohe kalli teha, aga pole jõudnud.  Teised õpetajad on ka head. Nende nimed on Õpetaja Kristel ja Õpetaja Riina.  Õpetaja Riina õpetab meile meisterdamist juba ammu. Ühel päeval ta õpetas Kevade Tibu ja kui ma tegin,  siis tuli päris ilus  välja. Koolis on päris hea olla!!.

Suur tänu sulle Meelis, kõigi meie kooli õpetajate poolt.

(Avaldatud Meelise loal)

 

Friday, April 1, 2011

1. aprill - naljapäev

Täna lendasid meie majas ringi sead, kassid, autod jms. Lisaks juhtus laste väidete kohaselt veel palju muudki veidrat. Näiteks olid õpetaja kingad läinud katki ja riided auklikud.

Kõigi nende veidrate ilmingute tõttu oli vaja korraldada erakorraline kogunemine, kus lapsed pajatasid anekdoote  ja naljakaid lugusid. Kõige populaarsem tegelane neis oli loomulikult Juku.

Naljad olid näiteks sellised:
 "Juku, mis sa tegid selle 5 krooniga,
mis ma sulle andsin, et sa rohu ära jooks?"
"Kolme krooni eest ostsin kompvekke, 
aga kaks andsin Priidule."
"Miks Priidule?"
"Et ta mu eest rohu ära jooks.

"Juku, kas sa panid akvaariumisse uut vett?"
"Ei, kaladel oli eelmine vesi veel ära joomata."



Juku palub isa: "Osta mulle trumm!"
"Kuid sa hakkad minu töötamist segama," vastas isa.
"Ei, isa! Ma löön trummi ainult siis, kui sa magad."