Tuesday, November 29, 2011

ÖÖLUGEMINE

1.dets kell 19.00 koguneme koolimajja, et koos lugeda, kuulata, mõtiskleda, mängida  ja laulda. Kõik on teretulnud!

Kaasa võta HEA TUJU,  SÕBRALIK ja RAHULIK  MEEL, RÕÕM LOETUD RAAMATUST!
Ära unusta ka raamatut, head sõpra, kaisukaru, magamiseks vajaminevaid asju ja dresse st kõike seda, mis  aitab sind end hästi ja mugavalt tunda.

Lugemiseni!

Käes on jõuluootuse aeg

Õpilased valmistuvad lisaks igapäevasele õppetööle jõulupeoks.

JÕULUPIDU Hageris 21. dets kell 15.00

Thursday, November 24, 2011

24. nov on hea päev loomaaias käiguks

otsustasid õpetajad ning 36 õpilast oma vanemate toetusel olid sama meelt. Mõte sai teoks tänu Kohila Keskkonnahariduse Keskuse projektile "Kes elab metsa sees" ning eesmärgiks oli tutvuda Eesti metsades elavate selgroogsete loomadega.   Nii me siis hommikul bussi astusime ning bussijuht Mati  juhtimisel Tallinna poole suundusime. Ilm oli küll sombune ja tuuline, kuid õnneks ei sadanud. Loomaaias moodustasime lastest 2 gruppi ja suundusime  huvitavale ja õpetlikule ringkäigule. Õppekäigu lõpul hakkas sadama, kuid 2. ja 3. kl  õpilased ei heitunud sellest, vaid soovisid kindlasti peale tutvumist meie metsade asukatega näha ka elevante  ning vaatetorni ronida. 1. kl ringkäik  oligi plaanitud lühem ning seetõttu jõudsid nad õnnelikult enne sadu sooja bussi. Küll oli hea tagasiteel süüa kooli sööklast kaasa antud saiakesi!

25. nov korraldame koolis viktoriini õppekäigul kuuldu-nähtu kohta ( Eestis elavad selgroogsed loomad). Õpilased joonistasid ka pildid loomadest.

Tublimad viktoriinis:
1.kl  Mairoos
2.kl  Ainar
3.kl Kätriin

Loomaaia kodulehel on võimalik jälgida  INTERAKTIIVSE LOOMAAIA vahendusel elevantide, kotkaste, amuuri leopardi ja lumeleopardi tegemisi. Mine loomaaia kodulehele: http://www.loomaaed.ee/
Vaata ja võrdle neid meie metsades elavate loomadega!



Tuesday, November 22, 2011

OSALESIME OMA VÕISTKONNAGA MAAKONDLIKUL ALGKLASSIDE VIKTORIINIL.

 Esmakordselt  saime välja panna Hageri klasside võistkonna. Õpilased on ühe kogemuse võrra rikkamad ning  saavutatud  6.-7. koht (24 võistkonda) igati tubli tulemus.

Võistkonda kuulusid: 1.kl MAIROOS, 2.kl KIRTI LII, 3.KL RENE.
 

Sunday, November 20, 2011

25. nov saavad õpilased 1. trimestri tunnistuse ja varem koju

Reedel, 25.11 väljuvad ALGKLASSIDELE lisabussid 
kell 12.25 Kohila-Hageri-Aespa-Adila-Rabivere-Kohila

3. klassi 16. nov väljasõit Tallinnasse

Mihkel J: Käisime koos 2. b klassiga Coca-Cola Plazas vaatamas "Karupoeg Puhhi" ja Tallinna NUKU muuseumis. Oli tore õppekäik! Onu Toomas rääkis meile väga palju oma teatri elust ja näitas täheruumis erinevaid inimesi ning lastelavastusi. Käisime ka õuduste kambris.

Kätriin: Päris lõbus käik oli! NUKU muuseumis oli õuduste toas rauast kirstus , mille kaas oli kinni, mingi imelik asi. Seal korraldati ka viktoriin, milles ma sain auhinna, mida ma küll kätte ei saanud. Hanna, kes oli ka üks võitjatest,  sai ühe pildi endast. Kahjuks ma ei saanud enda fotot teha, sest see  pildiaparaat läks katki. Loodan, et saan selle järgmisel korral

Sten. Mulle meeldis kinos, sest seal filmis olid naljakad tegelased. Rongis oli tore ja me saime seal süüa. Nukumuuseumis me nägime igasuguseid nukke. Meil oli seal ka giid, kes näitas  erinevaid asju.

Rene: Kõige toredam oli jalutuskäik vanalinnas. Filmil polnud kah viga. Mulle meeldis NUKU muuseumis õuduste tuba. Seal oli tore lihasööja jänes, kellele ma ütlesin: "Arrrrrr".

Friday, November 18, 2011

Muuseum käis külas.


Täna, 18. nov, tulid meile Mahtra Talurahvamuuseumist toredad kadrid, kes viisid õpilastega läbi meeleoluka eel-kadripäeva.

  








Külalised hakkasid kiiresti tegutsema ning varsti  istuski rahvamaja saalis 37  valgete kardinatega ehitud ning peedipunaste põskedega  kadrit.



Kadriema ja -tite saatel mindi  saali  kujundatud kambrisse, kus ootas lahke perenaine. Koos lauldi kadripäeva kombestikku kuuluvaid regilaule, kraasiti villa, mõistatati, mängiti ning lõpuks ütles  ka iga õpilane  perenaisele häid soove.







Loodetavasti on 24. nov Hagerist Aespani näha ringijooksmas kadrisante, kes oskavad nüüd veel paremini pererahvast rõõmustada oma vahvate laulude, mängude ja muu selle päeva juurde kuuluvaga ning loomulikult jagub neil  kõigile  häid  soove.


KADRIPÄEVAL üllatasid kooliperet 1.kl õpilased eesotsas Mairoosiga. Tüdrukud olid riietunud valgesse ja
lugesid  nii:
ÕNNE TEILE TOOME TUPPA 
TARE TAHA TAADI ÕNNE 
ETTETUPPA EIDE ÕNNE 
NELJA NURKA NEIU ÕNNE 
PINU PEALE POISI ÕNNE 
LAUDA TAHA LAMMASTE ÕNNE

Friday, November 11, 2011

KALLID ISAD ja VANAISAD!

Sügispäikese kulda,
hiliste lillede sära,
kaunite päevade rõõmud
olgu isadepäeval te päralt!

Wednesday, November 9, 2011

Info Kohila kodulehelt

Kohila Gümnaasium tähistab isadepäeva 11. novembril kell 19.00 spordihoones. Kavas on lõbusad mängud ja lustlikud ühistegemised.
Korraldame isadele ühe toreda õhtupooliku. Traditsiooniliselt antakse ürituse raames üle ka Kohila valla aasta isa tiitel.

HAGERI ISAD! OLGE AKTIIVSED JA OSALEGE!

 

Wednesday, November 2, 2011

KOOLIBUSSIJUHTIDE PALVE

 Autojuhist lapsevanemad!  Palun jälgige koolimaja ja rahvamaja juures olevaid liiklusmärke. Parkige vastavalt sellele, et koolibussile oleks kindlustatud vaba tee liikumiseks.
.

Tuesday, November 1, 2011

Info POKUMAALT

HEA KOOLINOOR!

            Kutsume Teid kõiki osalema pokumeenete konkursil, mille eesmärgiks on leida ideid  Pokumaa külastajatele pilkupüüdvate, mitmekesiste, huvitavate ja praktiliste meenete valmistamiseks.
Pange oma fantaasia mängu käsitöö- ja tööõpetustundides koos aineõpetajatega, mõelge tore pokutemaatiline suveniir välja koos klassikaaslastega, sõpradega, vanematega, õdede-vendadega või lausa üksi, meisterdage see valmis ja saatke Pokukotta hindamiseks! Valmistage suveniir savist või puust, lõngast või paberist, klaasist või metallist, riidest või plastikust või hoopis tundmatust materjalist -  peaasi, et seda kõlbaks kinkida ja Teile endile see ka meeldiks. Suveniiriks võib olla huvitav temaatiline lauamäng, praktiline riideese, salvestatud muusikapala vms. Kõik ideed on teretulnud!


On vaid üks reegel! Meenete valmistamisel tuleb lähtuda Edgar Valteri poolt loodud pokuraamatute  tegelastest ja ainestikust!

Loodame, et nii mõnigi õpilastest ja vanematest  innustub seda infot lugedes. Ootame töid kooli 10 novembriks. 
Meie POKUD

 SUUR TÄNU ÕPILASTELE JA LASTEVANEMATELE,
Pokud asusid täna 15. novembril teele Pokumaale.