Friday, December 30, 2011

MEELEOLUKAT JA KAUNIST AASTAVAHETUST!

Tasa tunde lööb kell
ja jälle üks aasta
mineviku rüppe vaob.
Soovime sel tunnil,
et uuel aastal
vaid õnne oleksid täis
kõik me tööd ja teod.

Wednesday, December 21, 2011

PIDU TEKITAS SÜDAMESSE JÕULUTUNDE

Õpilaste töö ja vaev õpetajate suunaval jõul  tasus igati ära. Jõulupidu läks korda. Rõõm oli näha lapsi laval toimetamas ja üksteist toetavalt esinemas. Kõik etenduses osalejad  olid väga olulised ja tähtsad. Väikesed viperused kuuluvad asja juurde ning lisavad vürtsi.

Oleme õnnelikud  selle üle, et väga paljud vanemad ja vanavanemad olid tulnud oma lapsi toetama. Usun, et see andis lastele hea tunde ning oli üheks suureks osaks peo kordaminekul. Tänud vanematele, kes abistasid ettevalmistustel. Laval oli  põnev seltskond toredates rõivastes.

Tänane koosolemine tõestas ka seda, et JÕULUVANA on tõeline. Lapsed istusid, kuulasid, laulsid, tantsisid, mängisid ja olid siirad ning vahetud. Tänu Sulle, JÕULUVANA!






Tegijal juhtub nii mõndagi!

Täna saime trükisoojadena kätte meie kooli kalendrid. TÄNAME SÜDAMEST ABI EEST PAUL HENRY EMA JA VANAEMA!

Trükivalmis kalendrit sirvides märkasime kahjuks apsakaid. Arvutis töötades ja trükkides jäävad sageli mõned asjad märkamata, nii ka sel korral,  ehkki kontrollivaid silmi oli mitmeid.Oktoobrikuu lehekülg annab võimaluse ise osaleda kalendri tegemises, seal on vaja juurde kirjutada 1. ja 8. kuupäev. Raskem on lugu jaanuariga, sest seal on päevad nihkes. Täpitähtedega ikka juhtub vahel viperusi, ühele lapsele olid nimesse need valesti vupsanud. Loodame Teie mõistvale suhtumisele. Eks see ole meile õpetuseks järgmiseks korraks.

Palun andke ka teada, kes kalendrit endale osta ei saanud ja soov oleks. Ehk saab teha veel lisaks, kui soovijaid on mitmeid. Teeme ka vigade paranduse.



Sunday, December 18, 2011

SUUREPÄRANE KINGIIDEE JÕULUKS!

Ainulaadne võimalus soetada jõulukingiks Kohila Gümnaasiumi  Hageri klasside kalender. Kalendrisse on koondatud kõik sügise sünnipäeval valminud õpilaste  ja lastevanemate tööd. Lisaks tähtpäevad, õpilaste sünnipäevad ja soovituslik lugemisvara. Kalendri ostuga toetate meie soovi, et ka järgmisel aastal   koos teie ja õpilastega valmiks  uus kalender.  Kalendrid hinnaga 5 eurot tulevad   müügile kooli jõulupeol. Iga heategu teeb meid kõiki ilusamaks ja paremaks!

JÕULUNÄDAL

ESMASPÄEVAL on tavaline koolipäev.
TEISIPÄEVAL  valmistume jõulupeoks, toimuvad tunnid. Buss koju 12.15.
KOLMAPÄEVAL tulevad õpilased kooli hiljem. Buss alustab Kohilast sõitu kell 11.30. Aespas umbes 11.45. Buss sõidab ka Rabivere suunast samal ajal. Selga või kaasa esinemisriided.Õpilased saavad ka süüa (kell 12.30) Kell 13.00 algab  jõulupeo peaproov. Kell 15.00 ootame kooli ka vanemaid, algab jõulupidu.
NELJAPÄEVAL väljuvad hommikused bussid tavagraafikust 1 tund hiljem. Õpilased sõidavad otse Kohilasse, kus toimub jõulukontsert ja filmi vaatamine. Buss koju 11.35.

Teatrikülastus

Teekond teatrisse algas Raekoja platsilt.


Edasi algas vahva etendus „Karlsson katuselt“
 

 




Külalised Soomemaalt

Aitäh teile armsad külalised!
 Igale õpilasele villased sokid.
 Soojad ja kaunid.

Tuesday, December 13, 2011

Nädal algas üllatustega

Rahvamaja talendiõhtul oli võidukas  3. kl näitering Maria Saarna juhendamisel
   














  Koolipere sai kingiks piparkoogist kiriku.













Alustasime kommipaberite korjamist. Silu paber ja pane topsi! 

Jõulud kuuluvad kiriklike pühade hulka ja neil on oma ajalugu. Külastasime  Kohila Baptistikogudust ning vaatasime teemakohast nukuetendust.
Kaunist jõuluootuse aega!

Wednesday, December 7, 2011

JÕULUOOTUS

KUUSK JÕUDIS HAGERI KOOLIMAJJA

ÕPILASED  ASUSID MEISTERDAMA
KUUSK SAI KAUNIKS ISEVALMISTATUD PÄKAPIKKUDEGA

Hommikune koolibuss.

12. detsembrist  väljub koolibuss  Aespast 10 min varem.
Bussi väljumisajad:
KOHILA            7.10
ANKRU             7.25
IKARUS            7.30
ENTUSIAST     7.35
SUTLEMA        7.45
HAGERI            7.50

Sunday, December 4, 2011

ÖÖLUGEMINE

1. klassile meeldis öölugemisel:
HANA: LÕNGA KEERUTAMINE
ANNIKI: HANA ÕE ETTELUGEMINE, RAAMATUKOGUS KÄIMINE. 
KATRIIN: EMME ETTELUGEMINE
MARGUS: KLASSIS MAGAMINE
JANELY: FILMI VAATAMINE
MAIROOS: ETTE LUGEDA, NÄITEMÄNGUD 
ELY: KOOS SÖÖMINE
ALEX (BUGAS)ehk PUHKAS KODUS
Teise klassi meenutusi öölugemisest.
Minul oli väga lõbus. Tegime ema ja isaga ettevalmistusi öölugemiseks. Võtsin kõik vajaliku kaasa.
Meeldis, et saime ise kava koostada ja oma lemmikraamatut tutvustada.
Mulle meeldis ringkäik raamatukogus ja näidendis esinemine.
Kõige huvitavam oli ikka see, et saime kuulata teiste ettelugemisi , eriti meeldis mulle raamatu „Tobias ja teine B“ pala lugemine. Seda luges Rene ema. Esimene jutustaja oli ka hea. Rääkis peast.
Hea oli magama jääda, sest õpetaja luges Kirti Lii toodud raamatust meile unejutte.
Mulle meeldis kõik: söök, ringkäik raamatukokku, "päkapiku puuks", näidendid, film ja öörahu.
Nalja sai ka siis, kui hommikul  üksteise võidu köhisime, terve kool ärkas ülesse. Päkapikk tõi sussi sisse šokolaadi.
Teiega oli koos mõnus olla. Mul oli veidi kõva küljealune, aga seljale mõjus hästi. Lugesite väga hästi. Mulle meeldis  Jaan Tätte unelaulu laulmine.
OLEN HOMME PAREM, KUI OLIN EILE
OLEN HOMME PAREM, KUI OLIN TÄNA
Õpetaja.






3. klassi mõtteid toimunust: 1.dets oli tavaline koolipäev. Peale tunde sõitsime kodudesse laiali. Koolimaja jäi vaikseks.   Õhtul  hakkas majja liikuma suurte pampudega lapsi. Kell 19.00 oli klassidest saanud magamistoad ning  koolimajas käis vaikne sagimine. Siis algas lugemine ja ka mängimine. Kõik tegemised käisid kellaaegade järgi ja see lepiti enne koos kokku, millal midagi toimub. Meie klassist oli kohal 8 last.  Algul, kui majja tulin,  panin oma nime ja kaasavõetud raamatu pealkirja  kirja suurele paberile. Seejärel läksime muusikaklassi ja hakkasimegi lugema ja kuulama. Põhiline sel õhtul oligi lugemine. Hea oli kuulda ka emasid lugemas ja jutustamas. Tore oli, et keegi ei teinud ulakust, kõik olid rahulikud ja vaiksed. Kui igav hakkas, võtsime lõngakerad ja kerisime sellest uuesti kera ja kuulasime. Vahepeal anti meile kotid, kus olid erinevad maskid ja näpunukud. Meid aitas  Sandri ema, kes soovitas, mida teha. Esitasime  oma klassiga ühe muinasjutu, kus olid eit, taat, koduloomad ja kurjad metsloomad. Üks tegelane oli ka  päkapikk ja tema tuli kõige lõpuks ning lepitas teiste tüli.  Kõigil klassidel olid vahvad etteasted. Siis lugesime veel ja oligi aeg süüa. Söögitegemisel oli suureks abiks Rene ema. Mulle meeldis väga öine ringkäik pimedasse raamatukokku taskulambi valgel  Seal me vaatasime, mis teevad jõuluraamatud ning  juhtus üks veider ja naljakas lugu, aga selle jätame enda teada. Süü ajasime muidugi päkapikkude kaela. Pärast vaatasime ka veidi filmi. Meie mõne poisiga  läksime hoopis tüdrukuid luurama ja  tulime tagasi ning hakkasime salajutte rääkima. See oli väga põnev!  Me naersime nii kõvasti, et õpetaja tuli ja ütles: "Olge tasem, mõned juba magavad!" Siis olime tasem, aga rääkisime ikka edasi. Varsti tulid tüdrukud ja hakkasid riideid vahetama, meie läksime ukse taha ja ootasime. Kui me voodis olime näitas õpetaja meile enda tehtud kannelt. See oli väga ilus ja  tahaksime endale ka sellist. Me läksime väga hilja magama. Tegelikult ei tahtnud me üldse magama minna . 1.kl ja 2.kl magas juba ammu, kuid meie klass oli ikka veel üleval. Õpetaja laulis meile unelaulu ning  jäimegi lõpuks  magama. Hommikul, kui ärkasime oli aknalaual 11 kommi.

Päris äge oli klassiõdedega ja - vendadega koos olla. Eriti meeldis lugemine ja ringkäik. Mul oli tore ja  hea oli see, et kõik tulid  öölugemisele hea  tujuga. Ma tahaks koolimajas lausa elada, siin oli nii lõbus.

Enamus õpilasi arvas, et tahaksid kauem üleval olla ja pidi liiga vara magama minema. Samas üks arvas, et võiks varem voodisse minna. Ühele ei meeldinud ka ringkäik pimedas. Lapsed, kes ei osalenud arvasid:  teeksin selle lugemise hoopis hommikul, mulle meeldib magada kodus.

Öölugemine  kinnitas teadmist, et koos on kõik võimalik. Hea oli näha õpilasi, õpetajaid ja lapsevanemaid üksmeelselt tegutsemas. Kõik olid abivalmid ja tegid just seda, mida parasjagu vaja oli.  Ühtuses peitub jõud!