Tuesday, November 26, 2013

KADRIPÄEVA ÖÖLUGEMINE LÄKS KORDA!



1.kl arvas: Kodus otsisime välja madratsi, teki, padja ja valisime välja raamatu. Jutustasime ja lugesime oma raamatut emmele ja issile.
Kooli jõudes panime paberile oma raamatu. Läksime oma klassi, kus tuled ei põlenud. Klassi ees oli lugejate tool, mille kõrval olid lambid. Meie klass oli hoopis teistsugune.Seal hakkasimegi kõik lugema ja teisi kuulama. Vahepeal oli vaba aeg ja me mängisime.Siis jälle lugesime. Äkki osad ehmatasid ja mõned naersid, sest akna taga olid kadrid. Nad tulid sisse ja tantsisid, laulsid, pritsisid veega, viskasid herneterasid. Nüüdki on neid põrandalt leida, aga see on hea, sest nii tuleb rikkus. Enrico sai lugeda imelikke sõnu. Pärast saime teada, et nii kirjutatakse Võrumaal. Mariele meeldisid kadrid ja meile teistele ka. Põnev oli teleskoobiga vaatamine. See oli lahe! Taevas oli pilves, vaatasime hoopis lepatriinut. Tal oli 9 täppi, aga meil oli õigus, et oli 8, sest üks oli peidus. No ja siis sai meie klassist magamistuba. Vaatasime natuke ka filmi „Lissi ja metsik keiser” Karol ja Krete Liis jäid esimesena magama, seejärel Markus, Maarja, Jegor ja Enrico. Marie jäi viimasena, sest kõik oli nii põnev. Enricole meeldis klassis magada, no teistele ikka ka.
Hommik algas uniselt. Enrico tegelikult teeskles, et magab veel. Kui Priit klassi tuli, siis veidi ehmatasime ja ei saanud aru, mis toimub. Varsti jõudsid ka Katariina ja Robert. Hommikusöök oli täitsa hea.

2.kl arvas:MARTHA: Ma valisin raamatu "Külaskäik Haldjatemaale", sest mulle meeldivad haldjad. Tegin ennast üheks haldjaks. Kleidi võtsin ma kapist, tiivad ja võlukepi ostsid ema ja isa. Mulle meeldis öölugemisel väga. Kui raamatuid loeti, siis hakkas natuke igav Mulle meeldis kuidas teised lugesid. Hommikul olin küll veidi unine, kuid ikkagi oli tore,CASPAR: Ma valisin "Kaspari raamatu" sellepärast, et see on minust Mulle meeldisid teiste raamatud ka väga. Teleskoobist vaatamine oli äge! Mulle meeldis see päev väga! LAURA: Mulle
meeldivad haldjad, selleks võtsingi "Rani Merineitsite LIISI: Eile oli põnev päev. Mina kehastasin end printsessiks ja lugesin "Printsess herneteral". Kodust ei leidnud kleiti. Lõpuks tuli mulle mõte, et laenutaks kleidi lasteaiast. Seda ma tegingi! Mul läks väga hästi lugemine.See oli väga tore päev. KERTU: Mina valisin raamatu "Aitäh, väike hiireke". Mul oli hiirekostüüm olemas. Minu arvates läks mul väga hästi, aga vahepeal ei saanud sõnadest aru. Meil oli nii äge, kui Laura võttis öösel mul teki ära ja Janeli kõdistas varbaga. JANELI: Ma lugesin raamatut "Kaka ja kevad". Mulle meeldisid ka teiste lood. Need olid toredad. ALIK: Ma võtsin öölugemisele raamatu "Väike kahvatu kummitus", sest mulle meeldis see raamat. Tegin ennast väikeseks kahvatuks kummituseks. JANETE:Öölugemine oli tore. Tegin end Pipiks, sest mulle ta meeldib. Ema tegi kostüümi. Meil oli tore  koos olla.
laguunis". Mul oli kodus haljdate kleit, millel on tiivad küljes. Öölugemine oli väga tore. Huvitav oli kuulata teiste loetud raamatuid. Mul läks väga hästi lugemine. Me vaatasime läbi teleskoobi lepatriinut, kellel oli 10 täppi. Teleskoobist paistis 9. Öölugemine oli äge!



3.kl arvas: MAIROOS kirjutas: Mina valisin ettelugemiseks raamatu “Põmmu, Potsu ja teised sõbrad”. Mulle meeldis Andres Lauri esitlus. Ta oli rüütel. Kui aga Kadrid tulid ehmatasid mõned. Me laulsime nendega ja tantsisime. Saime vaadata teleskoobiga lepatriinut aga mitte tähti, sest taevas oli pilves. Õhtul ei saanud magama jääda, sest poisid naersid, sosistasid ning mängisid taskulampidega. Lõpuks uinusime.  KATRIIN kirjutas:Lugemisööl me alguses tegime plaane. Kokku oli meid kolmkümmend kuus last.  Meie Annikiga lugesime “ Konna musi”. Kui tuli meie kord ette lugeda, siis algul oli hirmus tunne, aga pärast ei olnud üldse õudne. Mina olin konnatüdruk. Lugemisööl oli vaga tore. Kõik raamatud, mida ette loeti, olid väga huvitavad. Me saime vaadata teleskoobiga. Sellega nägi väga kaugele.  ANNIKI kirjutas: Mina valisin raamatu “ Konna musi”, sest see on tore raamat. Mulle meeldis kõige rohkem siis, kui kadrisandid tulid.  Kostüümidest meeldisid kõige rohkem Airi ja Liisi kostüümid. Teleskoobiga oli ka vahva vaadata, kuid kahju, et me sellega tähti ei näinud. Siis mängisime tüdrukutega Aliast. Öösel oli natuke külm ja hommikul ajasid poisid jutuga üles. Muidu oli tore. HANA kirjutas: Me olime õhtul koolis. Me tutvustasime üksteisele raamatuid. Meid külastasid kadrisandid. Nad laulsid. Mulle meeldis see väga. Me vaatasime teleskoobiga ka väikest lepatriinut. Vabal ajal me mängisime aliast. See oli väga tore. Seejärel pesime hambad, rääkisime veel vaikselt juttu ja uinusime. MARGUS: Valisin raamatu “ Härjapõlvlaste annid”. Ise olin ka kaval härjapõlvlane. Kõige rohkem meeldisid mulle Siimu ja Janete kostüümid. Mulle meeldis täiega raamatut tutvustada.






Meie öölugemine läks korda tänu mõtte algatajatele, kodusele koolimajale,  toredatele lastele, agaratele lapsevanematele,  Kohila sööklatädidele, kes hoolitsesid meie söögilaua eest, vahvatele kadridele, kelles tundsime ära Mihkli ema koos Kiisa naisansambliga, Mihkli onule koos teleskoobiga, Siimu emale, kes kehastus nõudepesijaks, teadlaseks ja luges ka imelise luuletuse.

ÖÖLUGEMISENI!