Sunday, May 31, 2015

ÕPPEKÄIK SAGADISSE

Enrico: Kõigepealt läksime Jõelähtmele. Seal olid kivikalmed, kuhu vanasti maeti inimesi. Sealt edasi läksime Sagadisse. Seal me meisterdasime. Kui muinasjutuloomad olid valmis, pandi nad ahju. Edasi läksime mõisaparki, kus me vaatasime ringi ning sõime koolist kaasa võetud asju. Siis läksime Jägalasse, kus oli juga. Saime kosevihmaga märjaks. Oligi aeg koju minna. Markus: Sagadi mõis väljast ja seest oli väga lahe. Maarja: Sõitsime bussiga väga kaua Sagadisse. Siis läks 3. ja 4. kl loodusmatkale ja meie läksime muruplatsi juurde ning tegime ringi, kus rääkisime asjadest. Pärast ära tulles peatusime veel Jägala joal. Katariina: Käisime Sagadi looduskoolis. Seal me meisterdasime ja pärast jutustasime. Käisime ka mõisas. Meie viimane peatus oli Jägala Joal. Marie: Esmaspäeval käisime Sagadi mõisas, kus sai teha põnevaid looduskatseid. Mina meisterdasin puukaitsja. Ilm oli ilus ja päike paistis. Pärast saime mõisa sisse ka. Sain aru, et seal on kaks filmi tehtud. Lõpuks jõudsime ilusti koju! Karol: Mulle jäi meelde, et mängisin. Me meisterdasime asju. Siis käisime söömas restoranis ja jalutasime mõisas.

1. ja 2. kl osales õppeprogrammis "Metsamuinasjutt", 3. ja 4.kl "Mets meie meelte läbi".

Täname Kohila Keskkonnahariduse Keskust programmi korraldamise, Sagadi Looduskooli läbiviimise ning KIK-i toetamise eest.

TALLINNAS VÕIMLEMISPEOL





Õpetaja Riina Annilo juhendab Hageri Rahvamajas laste tantsuringi. Õpilased osalesid 31. mail Tallinnas Võimlemispeol.

Wednesday, May 27, 2015

KÄISIME OMA ISTUTATUD METSA VAATAMAS

2.klassi tahvlitekst: Kõigepealt läksime me mööda teed koos kolmanda klassiga sinna, kuhu olime oma metsa istutanud. Alguses ei leidnud me oma metsa üles.  Siis lihtsalt leidsimegi. Me tegelikult mäletasime asju. Saime kuuskede järgi aru. Panime märgi, kus meie taimed asuvad. Nüüd oskame sinna ka perega minna. Sildi valmistas meie klassi Leonti ema abiga. Maarja leidis üles kasekese, mis oli rohu sisse kadunud. Võtsime puude ümbert rohu ära, et nad saaksid hästi kasvada. Kasvama oli läinud 9 puud: 2 kaske ja 7 kuuske. Üks kaseke oli meie klassi Kase jala kõrguseks kasvanud. Ühte kuusekest mõõtsime Enrico abil.  Me kahjuks ei mõelnud enne ega võtnud mõõdulinti kaasa. Tuleb minna uuesti! 


1. JA 2.KL KLASSIHOMMIKUL KOHILA NOORTEKESKUSES

Lisandra: Käisime eile Kohila noortekas klassihommikul. Seal mängisime õues ja toas ning sõime igasuguseid asju. Priit: Klassihommikul oli tore. Oli nii hea päev! Mängisime, olime õues. X-box oli lahe mäng. Sõime kooki, mis minu ema küpsetas. See oli õpetaja meelest hea.

Sunday, May 24, 2015

TULEKUL

25.mai kl 8.30  õppekäik Sagadisse
29. mai kl 10.00  4.kl lõpuaktus
1. juunil  lustime Vembu-Tembumaal
2. juuni Sportlik päev Kohilas: Olümpiamängud
3. juuni Viimane koolipäev, aktus Kohilas.

Õppekäik Kopli tallu

Tänud Kopli talu lahkele pererahvale!


Pardipojad

Sel korral tõi Hele Nora ema kooli udusulis pardipojad.

Wednesday, May 13, 2015

EMAGA ON HEA KOOS OLLA!

11.mail alates kella 15.30 oli Hageri koolimaja siginat-saginat täis, koos laste ja õpetajatega toimetasid majas emad ja vanaemad. Külas oli ÖRREKESE õpitoast juhendaja, kelle näpunäidete järgi valmisid lõhnavad kaelakeed. Sel ajal, kui 3. ja 4.kl  koos oma emadega meisterdasid, mängisid Kohila õpilasesinduse liikmed koos huvijuht Veronika Võsuga saalis 1. ja 2.klassi lastega.   3.klassis oli kohvik ülejäänud emadele, seal oli mõnus juttu vesta. Emad tuletasid seal ka meelde, kuidas lennukeid voltida ning mõtlesid, miks on hea olla suur ja  väike  Kui ehted valmis ning mängud mängitud toimus vahetus: meisterdama asusid nooremad õpilased oma emadega ning suuremad läksid mängima.  


Tänud kõigile toredatele emadele ja vanaemadele, kes leidsid aega koos lastega tegutseda! Täname toredaid noori Kohila õpilasesindusest ja huvijuhti lõbusate mängude eest!

Toreda päeva lõpetas kontsert.

Tuesday, May 12, 2015

INFO Kohila Avatud Noortekeskusest


 Üksuse IMG_20150511_140942.jpg kuvamine

Kohila Noortekasse tuleb 14.05 2015 kell 16:00 Kohila uus politseinik Raido rääkima ja üle vaatama laste rattaid. 

Väga oluline on ohutu liiklemine! Olge kohal!
Kui ei saagi kaasa võtta ratast, mine ikka! Saad targemaks!

Sunday, May 10, 2015

MATKAMÄNGUL 3.mail

PÄIKSELIST EMADEPÄEVA KÕIKIDESSE KODUDESSE!

Emalt saab laps

toidulaua ja lusika,

kui ta on kraps -
kalli – kalli ja musi ka,                                       
Koolimaja soojuses kasvavad tulbid


Emalt saad selgeks
nii numbrid kui tähed -
kuidas sa muidu
kooli kord lähed!

Emalt saab sülle
ja kommile lisagi,
(Muide, ta sulle
on valinud isagi)

Emalt saab kiita
ja emalt saab laita..
Keegi sind temast
rohkem ei aita.

Emalt saab abi
ka ilmatu muhuga -
arstki ei oska nii ravivalt puhuda.

Midagi lastelt
saab ikka ka ema -
lasteta ema
ju polekski tema!     
Leelo Tungal                                                                 





                                    

Saturday, May 9, 2015

Emadepäeva tähistamine

Ootame emasid ja vanaemasid Hageri rahvamajja 11. mail.
Kell 15.30 algavad tegevused emadega. Lastega mängivad Kohila õpilaseesinduse noored koos huvijuhi Veronika Võsuga.
Kell 17.30 kontsert

Tuesday, May 5, 2015

METSA ISTUTAMAS

1.h  klass käis  5. mail  Hageris koolimetsa istutamas.  Istutamise kunsti õpetasid  Siimu ema  Kirsti ja metsatundja Mare Reinaas. Kase istutamiseks oli kummaline tööriist –  kinnise nokaga ja kangiga toru oli vaja maa sisse lüüa,  kangile peale suruda, et  nokk maa sees lahti läheks ja kasetaim torusse.  Toru maa seest välja ja valmis! Kuuse istutamiseks kasutasime labidat. Mätaste vahel auku kaevata  oli päris raske, aga kedagi ei jäetud üksi. Lapsed olid üksteist kiirelt abistamas. Saime metsa istutada 6 kuuske ja 9 kaske.  Et metsas oma  puud ära tunneksime, panime ka  klassi sildi   puude rea ette. Suur tänu Konstantinile ja ta emale toreda sildi meisterdamise eest!

Siimu emal oli üllatus – kuuskede alt pidid lapsed selle leidma.  Šokolaad metsas maitses väga hästi! Koolimajja tagasi tulles nägime üle kraavi pikali kukkunud puud, kuid mis ikkagi jonnakalt  edasi kasvas.  Põdrakanepi noore taime tuvastasime  koolis arvutis.  Jalutasime  Hageri algkooli pargis, seisatasime mälestuskivi ees ja imetlesime K. Pätsi tamme. Suure kalli tegime teisele  tammele pargis, sest nagu öeldakse, annab tamm jõudu ja energiat.  Seda aga läheb meil kõigil esimese  kooliaasta lõpetamiseks vaja. Kevad on kaunis oma kollaste lilledega – noppisime mõned nurmenukud, kraavipervel vees kollendasid varsakabjad, teeääres õitsesid kollased ülased.

Tore päev oli!