Wednesday, November 30, 2016

1. trimestri pidulik lõpetamine

Esimene tunnistus meie maja noorimatele
Väga tublid õppijad

Tublid õppijad

Kadripäevalaat

25. novembril oli koolimaja siginat-saginat täis. Poisid tõstsid koridori akna alla lauad ning need kattusid nagu imeväel huvitavate küpsetiste, maiustuste, limonaadi, morsi  ning meisterdustega. Müüjad olid agaralt ametis ning ostjad põnevil ootamas. Sissejuhatuseks kadrilaul lauldud ning Hageri klasside esimene kadrilaat võiski alata.  Vahetunnikellaga valgus terve koolipere kiiresti koridori tegutsema ning nii terve päeva vältel.



Oleme kõik ühe kogemuse võrra rikkamad. 
Päeva kordaminekule aitasid kaasa kõik kodused küpsetajad-meisterdajad, oskuslikud müüjad ning agarad ostjad. 


Thursday, November 24, 2016

NOORTELT NOORTELE


Kohila Gümnaasiumi õpilasesinduse noored leiavad üha enam tee Hageri koolimajja. 23. nov käisid 4.klassile klassijuhatajatunnis rääkimas Elise-Marii Kändler ja Kert Markus Valdek. Koos arutleti omavahelistest suhetest, kiusamisest. Õpilased olid avatud meelega, rääkisid oma probleemidest  ning küsisid nõu. 
Tänud hoolivatele noortele! 

Uute kohtumisteni! 




Wednesday, November 16, 2016

3.klassi õppekäik Adamson-Ericu majamuuseumisse ja Eesti Loodusmuuseumisse

Teisipäeva hommikul ruttasime Kohilast rongi peale ja sõitsime Tallinnasse. Mööda treppe ronisime Toompeale ja läbi  vanalinna jalutasime Adamson-Ericu majamuuseumisse. Seal tegime varjuteatrit. Selleks valmistumine ja vaatamine oli vinge! Saime ise tegelased, dekoratsioonid meisterdada, loo  välja mõelda. Tüdrukud  tegid oma ja poisid  oma näidendi. Muuseumis oli ka Eesti päritoluga Juhan Kuusi fotonäitus Lõuna-Aafrikast. Näitus oli sellest, kuidas inimesed seal elavad.
Pärast läksime loodusmuuseumisse. Seal saime palju teada putukatest ja uurida neid mikroskoobiga. Täitsime ka töölehte.  Muuseumist kiirustasime kohvikusse Pagaripoisid. Seal sõime  pirukaid, kooke, saiakesi, jõime limonaadi.
Liisbet: Mina sõin selle päevaga 6 saiakest ära.
Kaspar Taavet: Kohvikus sõime oma pirukaid.
Konstantin: Pagaripoistes  sõime magusat sööki.
Karl-Roomeo: Kohvikus sõin ma ühe rulli ja kringli.
Siis oli meil aeg rongi peale minna. Kohilas jõudsime kõik oma kodubussi peale.                          



SIIT LEIAD FOTOD ÕPPEKÄIGUS

Friday, November 11, 2016

VAHVAT ISADEPÄEVA!

Kohila Gümnaasiumist tuli üleskutse teha isadepäevaks näitus isa-lapse selfiedest. Ühinesime mõttega ja pered tegutsesid. Nii see vahva näitus valmis! 

Täname fotodel olijaid ja tegijaid! 



TOREDAD ÕPPETUNNID ISADEGA

Täna oli selline vahva päev, et isad käisid koolis tunde andmas. Kõigepealt, kui ma kooli tulin oli mu klassi toolid ja lauad seina ääres, sest sinna pidid mahtuma kõik Hageri lapsed.
Esimese tunni teema oli “Maraton”. Selle  tunni andis isa Urmas, kelle  tütre nimi on Karolin (õpib 1.klassis). Ta rääkis maratonist, sest on ise maratonijooksja. Tal oli üle kümne medali. Lisaks tegeleb veel suusatamisega ja rattasõiduga. Karolini isa näitas meile erinevaid pilte võistlustest, kus ta oli jooksmas käinud. Rääkis algul sellest, millal ja kust maraton alguse sai. Tuli välja, et maraton on tulnud Kreekast. Tore, et saime uhkeid medaleid katsuda! Pärast tundi andis Karolini isa meile kõigile šokolaadimedali.

Järgmises tunnis tegime tüdrukutega Mirteli isa ja vanaisaga korvi. Me saime rebida oksi pooleks ja ise ka punuda.  Peaaegu kõik tahtsid kampa lüüa. Minul läks kogu aeg katki see puuoks. Mirteli vanaisa rääkis, et ta õppis korvi tegemist karjapoisina oma isalt umbes 10-aastasena. Sain teada, et ühe päevaga jõuab punuda kaks korvi. Samal ajal olid poisid kuulamas ja vaatamas  Henri isa esitlust autorallist.  Poistele jäi meelde see, et Henri isa alustas oma hobiga umbes 5 aastat tagasi ning kohe sai esimesel võistlusel ka 1.koha. Nad  arvasid, et see tund oli väga äge ja videod olid lahedad.

Kolmandat tundi tuli pildistama minu vend Kajar, õpetama tuli Serge ja Remoni isa Ain. Temaga mängisime pille ja ta pani klaveri hääle õigeks, sest oli häälest täitsa ära. Laulsime “Mutionu pidu”.  Klaverit meeldis mulle kõige rohkem mängida.

Neljandas tunnis tegime tüdrukutega paberkotte, aga mitte isaga, vaid õpetaja Pillega. Koti tegemine oli raske, aga saime hakkama. Poisid olid sel ajal Remoni ja Serge isaga muusikat tegemas.

Mulle meeldisid kõik asjad tänases päevas. Tore oli kuulata isade hobisid ja seda, mida nad oskavad.

3.-4. klassi tüdrukute juttudest

SIIT LEIAD ÕP Pille, Helina, Kristeli ja Käroli tabatud hetked



Saturday, November 5, 2016

MEIE TEGEMISED

10.nov Mardipäeva kostüümipäev ( riietume kohe hommikul)
11.nov Tunde annavad isad ja vanaisad (kokkulepped olemas, kuid soovijatel võimalus veel liituda)
       
   Õhtul on võimalus osaleda Kohila Gümnaasiumis perepäeval.
1.-4. klasside õpilased on koos perega oodatud tähistama isadepäeva!
Perepäev toimub Kohila Gümnaasiumi aulas 11. novembril kell 18.30.
Kavas on Kohila valla aasta isa väljakuulutamine, erinevad etteasted ning põnevad töötoad. Avatud soodsate hindadega kohvik
OOTAME NÄDALA ALGUL SELFISID KOOS ISADEGA!
25. nov kadripäeva laat Hageris: õpilastel võimalus üksteisele müüa küpsetisi, käsitöid jms
10. dets Osaleme lauaga jõululaadal, mis toimub sel aastal Kohilas. Mõelge kodudes, millega meie müügilauda rikastada! 
12. dets kl 10.00 Hageri rahvamajas "Loomade karneval" klassikalise muusikaga kontsert koos vahetekstidega, kus tutvustatakse sümfooniaorkestri pille ( Pille Lille fondi projekt, tasuta)
14. dets Tallinna Nukuteatris etendus "Mustkunstniku elevant" (2.-4. kl), jalutuskäik Raekoja platsil. 
20.dets kl 18.00 Jõulupidu Hageris 

            

Friday, November 4, 2016

Rõõm lumest

ESIMENE LUMI
Juba õhtul akna taga
heljus lumi langedes.
Hommikul on õued aga
kõikjal paksult hangedes.

Valged kasukad saand aias
üle öö kõik õunapuud.
Kõnniteel käib kaares laias
vilkalt majahoidja luud.

Meil on juba valmis plaanid
millest mõeldud nähtud und:
pea me suusad, pea me saanid
kihutavad mööda lund.

autor Ralf Parve