Friday, March 31, 2017

SUUSKADEGA MATK TAGURPIDIPÄEVAL 31. märtsil

Kui tagurpidi matk, siis ka tagurpidi  tegijad! 

ssalk.3
betsiiL: Teise tunni ajal võtsime suusad ja rivistusime õue. Ehmusin! Meile öeldi, et tuleb tagurpidi
suusamatk. Imelik! Viisime enne vaheaega suusasaapad ju koju. „Sõitsime`´ ümber koolimaja suure ringi. Olin pärast väsinud. Mulle meeldis matk.
nitnatsnoK: Minu jaoks oli see matk natuke igav. Kuid ikkagi saime värsket õhku. Klassi tulles olin märg ja higine, veidi oli mul ka külm. Kõige lõpus tegime pilte.
miskaM: Mulle meeldis, et sai palju nalja. Ma sain jalgsi suusatada ja paljud viskasid lumepalle.
moitrA: Tunded olid algul lahedad, pärast matka väga head.
rapsaK tevaaT: Mulle meeldis matk. See oli tore ja natuke lõbus. Aga mulle ei meeldinud, et ei saanud päris suusatada. Kuid oli väga mõnus jalutada rada läbi.
loräK: Suusamatk oli väga lahe ja vinge, sest see oli naljakas ja veidi tagurpidine.
htebasilE: Kui saime teada, et meil tuleb suusamatk, olin veidi šokis, sest mul polnud suusasaapaid. Ma arvasin, et kui ma kuskilt need saan, on meil tavaline matk. Aga tuli hoopis tagurpidine matk. See tähendab, et need, kel olid suusad, tassisid neid hoopis õlal. Kel olid vaid suusakepid, tegid kepikõndi. Matk oli päris lühike, kuid ikkagi mahtus sellesse palju ägedaid asju.
treneK: Täna kogunesime koridori, et minna suusamatkale! Huvitav? Kus sõidame! Kuhu?
airaM: Alguses öeldi meile, et läheme suusamatkale. Ehmusin! Suusatamise asemel tassisime suuski. Matk oli lahe.
refotsirK: Mulle ei meeldinud vaid üks asi - jalad said märjaks. Tunne oli mul imelik, harjumatu oli suuskadega kõndida. Parem oleks olnud päriselt suusatada. Kuid ikkagi oli hea jalutada.

lraK-oemooR: See oli lahe, võimas, võimalik, lumine, märg, tagurpidine, seikluslik, vinge, kooliperelik ja super  äge matk. Me rändasime kooli õuest välja. Ümber laululava, kiige, võsast läbi,  kuuskede vahelt üle põllu, skate tagant, üle väikse mäe kivimaastikule, väikese kaarega jälle üle mäe. Sealt läksime suure kuuse juurde ja mäest üles rivvi. Mul olid oma suusad ja aitasime vennaga üksteist, pildistasime ka.

ssalk.1
Panime riided selga ja õpetaja Riina jagas kõigile suuski ja suusakeppe. Õues kogunesime ja alustasime oma suusamatka. Mõned suusatasid, mõned kõndisid suusad kaenlas, kepid käes. Matk oli naljakas, iga päev ei juhtu sellist tegevust. Oli vahva ja tore!

ssalk. 4
Lisandra:Elas kord Hageri koolimaja aastal 2017. Oli mõnus, vahva ja hea hommik, kui õpetajad ütlesid, et nüüd läheme suusatama. Kõik ehmatasid ja võtsid ikkagi suusad. Sõitsime, sõitsime ja sõitsime ja äkki juhtus äpardus. Ma kukkusin ja naersin ning siis sõitsime ja sõitsime aina edasi. Jõudsime tagasi ja viisime suusad ära. Läksime klassi ning hakkas eesti keele tund. Õpetaja tuli ja tal oli neli oksa käes ning lasi arvata, milleks need on. Kõik pakkusid, et vitsa jaoks ja meisterdamiseks ja mindagi veel, aga need olid hernestele.
Krete Liis: Kui ma teada sain, et tuleb suusamatk, siis olin solvunud, aga tuli välja, et suusamatk oli väga äge. meil olid nii pikad suusakepid, et need olid minust pikemad. ma hüppasin nendega ja see oli vahva. Õpetajad ei teadnud, et lumi tuleb, pigem nad lootsid, et ei tule. Nüüd huvitab mind, mis oleks juhtunud, kui ei oleks lund olnud. Mul oli väga lõbus ja see oli naljakas. Parim suusamatk! 
Maarja: Meil oli suusamatk. Lume peal oli raske sõita ja meil Lisandraga olid ainukesena paksud püksid. Meil oli tõesti pea märg ja higine, võttis võhmale. See matk oli üsna tore, lahe, vahva, igav, väsitav jne. Mul olid pärast suuskade all platvormid selle lume pärast, suusad vajusid lume alla. Me arvasime, et lund ei tule ja ikka tuli. Kevadel on salapärased silmad: ükskord mõtleb ja samas on jälle kuri pilk. See oli tore matk! 

Karol: Läksime õue, rivistusime. Hakkasime liikuma ja tegime väikese ringi. Mulle meeldis, et oli lumi, aga mulle ei meeldinud suusatada. Tundsin, et see on mõttetu, sest käisin kogu aeg pikali. Aga vähemalt oli mul lõbus. 
Leonti: Mina sain suusamatkaks suusakepid. Õues õp Riina näitas, kuhu sõita. Mina olin koos Enricoga ja ta rääkis mulle iagasuguseid nalju. Mõtlesime, kust siis ikka tuli lumi keset kevadet. Mina pakkusin, et äkki mingi USA lennuk, mis oli lund täis laaditud lennutas lund igale poole. Enrico pakkus, et õpetaja ostis ilmamasina. 
Katariina: Mina vahetasin õues Robertiga suusakepid ära, aga need olid mulle liiga suured ja sellepärast lohistasin neid suurema aja enda järel. Suusamatka ajal rääkisin juttu. Kui kooli tagasi jõudsime olid mul sõrmed ja varbad külmunud
Marie: Täna oli meil suuskadeta suusamatk. Peale esimest tundi oli kogunemine õues. Me märkasime, et mõned õpetajad olid matkal seelikutes ja juhtoinad olid kõik rivi lõppu jäänud. Pärast matka oli väga lõbus.Maarjal olid suuskade all platvormid. Meil oli väga vahva matk! 
Enrico: Pärast matemaatika tundi läksime sööma ja kogunemisele. Seal öeldi meile, et neil, kellel pole suusaasju kaasas saavad kooli suusad või suusakepid. Meie matk algas kl 9.00. Meie juhid pidid olema Robert ja Karol, aga lõpuks olid hoopis Maarja ja Krete Liis.

ssalk.2
Triinu: Käisime matkamas suuskadega. Päris paks lumi oli. Terve koolipere oli . See oli vahva, aga
veidike igav. Võib olla me läheme pärast Lorega õues ja teeme lumesõda. 
Brigitta:  Tegime suusamatka. Osad said suusasaapad kaela, teised muu suuusavarustuse. Üldiselt oli tore. naljakas oli see, et Hans oli Meribelli suusad põllule jätnud. Tähtis oli see, et saime värsket õhku. Tegime pilti ka.
Annely: Tänane päev oli äge, sest käisime suusamatkal. Minul ja Brigittal olid käes suusakepid, minul olid erineva pikkusega. üks väike ja teine suur. Kõik klassid võtsid osa, aga kõige ägedam oli, et lumi tuli maha. Tegime kepikõndi. 
Adeele:  Olime koolimaja juures rivis ja kontrollisime, kas kõigil on vajalikud asjad. Liikusime suure kiigu juurde, sealt jõudsime tee otsani, edasi  vana maja juurde, sealt jälle kooli juurde tagasi. 
Serge: Me alustasime matka kogunemisega. Siis panime riidesse. õpetaja andis meile suusakepid ja läksime õue. rivistusime ja peale seda alustasime teekonda. lumi oli paks ja liikusime põllu peale. Seal oli raske kõndida. Me kõndisime ja kõndisime, kuni jõudsime koolimaja juurde. Siis me läksime tuppa. Mulle meenutas see matk energiatunnet ja loodustunnet. Oli lõbus ja tore! 
Meribel: Osadel olid ainult suusad, aga saapaid ei olnud. Nemad kandsid suuski käes. Kellel olid suusakepid, tegid kepikõndi. Kui me õues olime, siis olin nii elevil. Kui me lõpetasime, siis mulle tundus, et me alles alustasime ja oleme kuskil võistlusel. See oli lahe!
3 õpetaja riietus ei olnud sobilik matkaoludeks. Tundub, et kodust väljuti ilmaoludega tutvumata.  Kus on suusapüksid, mütsid ja mugavad jalanõud? Kindaid sai õnneks laenata omanikuta asjade kastist. 

Friday, March 17, 2017

Öölugemine 2017

1.h klass: Tulime magamiskottide ja madratsitega kooli. Algul pidime joonistama paberile midagi oma raamatust. Kell 19 kogunesime muusikaklassi, kus tutvustas end meile ühe 3.kl õpilase vanavanaema. Ta on töötanud pikka aega raamatukogus ja ta luges meile ette mõned jutud erinevatest raamatutest. Peale autoraamatu lugemist, tegime kaasa ühe mängu. Karlssoni loo ajal, hüppas klassi päris-Karlsson. Ta rääkis ja mängis meiega. Karlsson soovis leida meie koolist omale uut venda. Lõpuks võttis ta kõik oma vendadeks. Õhtusöögiks sõime makaronisalatit. Peale seda kogunesime taas klassi, kus õpilased ja õpetajad tutvustasid oma raamatuid. Järgnes öödisko ning multika vaatamine klassis.
Meile öölugemine väga meeldis. Kindlasti osaleme ka järgnevatel aastatel. Oli tore!

4.klassEile käis öölugemisel Karlsson ja preili Majasokk. Majasokk oli Liisbeti vanavanaema. Karlsson valis endale Väikevenda, sest õige tegelane oli läinud ülikooli. Karol küsis, palju on 2+2 ja Karlsson vastas, et eile oli meeles, aga täna ei tea. Kui Karlsson valis Väikevenda, siis andis ta kõigile nn lihapalli, mis oli tegelikult moorapall. Sel korral pidi öölugemisel ära minema Maarja, kellel hakkas halb. Vaesekene! Disko oli väga äge.  4.kl olid tantsulõvid eesotsas Roberti, Karoli, Marie ja Krete Liisiga. Kui disko algas, siis ma olin rahulik, keskel olin ärevil. Pärast diskot hakkasime „Jääaeg 5“ vaatama. Lõpuks olime  nii väsinud.

diskotamas
Sel aastal ei olnud õpetaja meie juures, kui me magasime. Meil oli enda väike ööhäire. See oli nii hirmus! Keegi koputas. Katkine tuli sähvatas mitu korda või oli see äkki taskulamp.  Robert hirmutas meid. Tema arvates oli see nali, tüdrukutele oli see hirmus. Jäime magama alles kl 1.00, Marie äratuskell käis juba 6.40, magasime ikka edasi. 

Kui hommikul ärkasin, siis olid jalad tantsimisest valusad.  Meie klass tõusis kõige viimasena, kuna kõik tantsisid ennast tühjaks ja ei viitsinud hommikul ärgata. Hommikusöök oli hea: krõbinad, jogurt, piim ja õhtune makaronisalat. Kui me söönud olime panime täiesti iseseisvalt oma asjad kokku ja tegime klassi korda.
Kõik oli sellel päeval väga vahva! 
Liisbet vanavanaemaga

3.klassNeljapäeva õhtul kogunesime koolimajja, et alustada öölugemisega. Panime „voodid püsti“, st panime magamisasemed paika, ja hakkasime joonistama oma pooleliolevast raamatust pilti. Kell seitse kogunesime õpetaja Kristeli klassi. Meile tuli külla Liisbeti vanavanaema, kes luges meile raamatuid ette. Meile meeldis automängu mängida. Liisbeti vanavanaema hakkas lugema "Karlsson katuselt"  raamatut, kui järsku käis pauk!  ja ilmus välja üks parajalt paks mees oma parimais aastates Karlsson katuselt isiklikult. Tuli välja, et Liisbeti vanavanaema on hoopis majasokk. Karlssoni sõber Väikevend läks ülikooli ja seepärast tuli ta meie kooli, et otsida ja leida endale uus väikevend. Ta korraldas väikevenna valimise konkursi. Kõik poisid sobisid väikevennaks. Meile meeldis, et saime mängida Karlssoni propelleriga. Tegime pilti majasoku ja Karlssoniga ning kinkisime neile puuviljakorvi.
Õhtusöögiks sõime hästi head makaronisalatit. Pärast söömist tutvustasime oma raamatuid ja siiiiiiiis!  oli diskoöö aeg. Ott ja Kristofer ja Kenert valisid muusikat.  Kristofer ütles, et lava pealt vaadates oli kõigil väga hea tuju. Kes ära väsis,  läks tuttu. 
Parim: Kõige lahedam lugemisöö, mis iial olnud.
            Et minu vanavanaema sai tulla meile esinema.
            Väga hea oli, et saime  ise ka mõelda, mida vahepeal teha.

SIIT LEIAD HETKEJÄÄDVUSTUSED
VEEL MÕNED FOTOD

Täname nooruslikku ja tegusat vanavanaema koos lustaka Karlssoniga, Ott Ontonit disko korraldamise eest, Kohila Gümnaasiumi sööklapersonali maitsva söögi eest ning kõiki vahvaid öölugejaid! ÖÖLUGEMISENI! 

Thursday, March 16, 2017

Emakeelenädala kokkuvõte

Tublimad lugejad


Ilusamate käekirjade omanikud

Head mõistatuste tundjad

Julged etlejad

Tuesday, March 14, 2017

Emakeelepäeva kontsert

3.klassi mõtisklusi muusikatunnis:
Enne  kontserti esitasid õpilased luuletusi
Oli mõtlik kontsert. Mulle väga meeldis teine muusikapala klounist. Enamusele meeldis. See oli kõige lahedam.  Minu lemmikuks oli viimane lugu Brasiiliast. Need olid hästi rütmilised lood, selleks meeldisidki. Kõik lood olid head, aga kõige parem oli siiski esimene lugu, mida esitati klaveriga.  Oli mõnusalt kiire. Muusikapalad,  mis rohkem meeldisid tekitasid mulle silmade ette nagu pildi. Mul oli natuke igav, väsimus ka. Minu lemmikuks olid lood saksofoniga. Meeldisid iseenesest kõik lood. Mul tekkis küsimus, kuidas Ralf Taal oskas nii hästi klaverit mängida. Mina jälle ei saanud aru, kuidas Virgo Veldi sai aina saksofoni puhuda ja puhuda.  Esitati J. S. Bachi, Arvo Pärdi, Pärt Uusbergi loomingut.   Muusika ei olnud selline mida kogu aeg kuulan, aga kui kuulata, siis see on hea. See oli väga hea kontsert, muusikapalad olid väga lahedad ja õpetlikud.




Etlejad Hageri Hooldekodus
Hooldekodus oli väga tore. Läksime muusikutega sinna kaasa, et lugeda luuletusi. Pärast  saime komme. Mulle kõik meeldis, sest oli lahe ja magus. 

Thursday, March 9, 2017

KAUAOODATUD ÖÖLUGEMINE ON KOHE, KOHE KÄES!

16. märtsil ootame õpilasi koolimajja tagasi alates kl 18.00st.

Võta kaasa:

  • madrats ja magamisriided
  • pesemisvahendid
  • RAAMAT
  • järgmise päeva õppevahendid
  • sõbralik meel ja hea tuju

Tegevused algavad kl 19.00. Külla tuleb 3.kl Liisbeti vanavanaema, kes on pikaajaliselt töötanud raamatukogus. Sel korral toimub meil ka DISKO.

Kui keegi lapsevanematest tunneb, et soovib lapsi millegagi rõõmustada, siis oleme pakkumistele avatud. 

2. trimestri kokkuvõte

8. märtsil toimus pidulik kogunemine 2. trimestri kokkuvõtete tegemiseks. Kiitsime tublisid ning
innustasime ülejäänud õpilasi veel paremini õppima.  Õpilasi tervitas sõnavõtuga direktor Neeme Lumi.

Tegime ka ettevalmistusi kohe algavaks emakeelenädalaks. Kõik õpilased valisid ja õppisid pähe luuletuse ning koolipere ees  esitas selle igast klassist 5 õpilast. Laste valikut oli huvitav kuulata, kõik andsid endast parima. Järgmisel nädalal loevad enne emadepäeva kontserti oma luuletused Marta, Marbel, Brigitta, Serge, Liisbet, Konstantin,  Marie ja Enrico.


SIIT LEIAD FOTOD TUBLIDEST ETLEJATEST

Sunday, March 5, 2017

Õppekäik Tallinnasse

ME KOGUNESIME KOHILA GÜMNAASIUMIS. ME LÄKSIME KOOS 1.D KLASSIGA RONGI PEALE. TALLINNASSE JÕUDES HAKKASIME LIIKUMA ADAMSON-ERICU MUUSEUMI SUUNAS. TEE PEAL NÄGIME PIKA HERMANNI TORNI, STENBOCKI MAJA JA RATASKAEVU. MUUSEUMIS TUTVUSTATI MEILE VARJUTEATRIT, MIDA SAI TEHA ÜHES KELDRIS, MIS OLI 500-AASTANE. SAIME MEISTERDADA VARJUNUKKE, MILLEGA PÄRAST SAIME VARJUTEATRIT TEHA. SEEJÄREL HAKKASIME LIIKUMA TAGASI RONGI PEALE. RONGIS SÕIME VÕILEIBA, RÄÄKISIME JA MÄNGISIME KIVI-PABER-KÄÄRID. MEILE MEELDIS VÄGA RONGIGA SÕITA JA VARJUETENDUST TEHA.


1.H KLASS

Friday, March 3, 2017

EMAKEELENÄDAL

13. märts KIIRLUGEMINE
14. märts EMAKEELEPÄEVA KONTSERT,
                LUULETUSTE ESITAMINE
15.märts  ILUSAIM KÄEKIRI
16. märts ÖÖLUGEMINE: kogunemine kl 18.00
17. märts MÕISTATUSTE PÄEV

OSALEME PROJEKTIS "SÕPRUSETERA"

3.kl aknalaud
Seemned külvasime 3.märtsil

7. märtsil pistsid esimesena ninad välja leotatud seemned

Wednesday, March 1, 2017

Osalesime KÜÜNLAÜMBRISTE JA PATAREIDE kogumise projektis

 Küünlaümbrised andsid tegevust.  4.kl luges alati koos ühiselt ümbrised kokku. Matemaatika tundides oli see hea peastarvutamise harjutamiseks. Lisaks oli ju põnev näpuosavusel ja fantaasial lennata lasta. Tükike loodust on säästetud!