Friday, September 25, 2015

SÜGISENE ÕPPEPÄEV

Katariina: Meil oli täna eriliselt tore päev. Külas käis Kohila Gümnaasiumi vilistlane Tiit Lukki. Ta tutvustas meile mikroskoopi, mis saab meie omaks. Mikroskoobiga saab vaadata imepisikesi asju. Meie vaatasime marke, raha ja lehti. Margil ja rahal on nii peen kiri, et seda silmaga ei näegi. Lehtedel olid lehetäid. Meile anti vaatamiseks ka binokkel, millega saab väga kaugele näha. Tiit Lukkiga oli väga põnev. Seejärel tuli meile külla Virve Õunapuu, kes on Hageri muuseumi juhataja. Ta viis meid Hageri ajalugu kuulama ja vaatama. Esimesena läksime kirikuõpetaja maja juurde, kus oli tahvel, mida me lugesime. Järgmisena läksime Konstantin Thomsoni haua juurde. Ta oli esimene kirikuõpetaja Hageris. Me käisime ka hiiekivi juures.  See oli vanarahva jaoks väga tähtis, kuna meenutas neile lähedasi. Lõpuks käisime veel vanade kivide juures. Oli põnev ja õpetlik päev. 
Enrico: Täna oli mul tore päev. Meil käis külas Tiit Lukki, kes näitas erilist mikroskoopi, mille pilti näeb arvutis. Me nägime sellega lehetäisid, kellamehanismi, marki ja raha. Raha oli eriti lahe. Kui Tiit Lukki oli läinud ootas meid Virve Õunapuu, kes tahtis meile Hagerist rääkida. Läksime koguduse majja, kus elab kirikuõpetaja, seal asutati esimene eestikeelne kool.Siis jalutasime kiriku juurde. Kirik oli kahjuks suletud. Sain teada, et Hageri esimene kirikuõpetaja oli Konstantin Thomson. Edasi läksime ohvrikivi juurde. Seal peeti kunagi sõda. Kui sa sealt midagi võtsid, pidid kivile midagi vastu andma. Lõppsihtpunkt oli Hageri mõisamoonakate maja mälestusmärgi juures. Siis läksime tagasi kooli.
Marie: Meie juures koolis käis ülikooliõpetaja, kes õpetab õpetajaid. Me vaatasime marke, raha, lehetäisid, maasikaid, saialilli ja kella, mille sees olid rubiinid. Rahast ei ole võimalik koopiat teha, sest tal on väga väikesed kirjad, mida on ainult rahamasinaga võimalik teha. Lehetäid on armsad, aga nad on kahjurid. See oli põnev päev ja ootan väga uut külalist.


No comments:

Post a Comment