Wednesday, September 18, 2019

Uute koolijütside muljed esimesest koolipäevast. Kirja panid emad.

Oliver: Meeldis kool, tunne, et ma pole enam lasteaialaps. Koolipoisi tunne tuli peale.Lahe oli, et me natukenegi õppisime - mida loomad teevad, mis kuu praegu on.


Üllatas mu õpetaja antud väike kotike. Ja Hageri hümn kummitab (laulis ja ümises vaheldumisi Hageri hümni refräänist lõigukest ja "Meie kiisul kriimud silmad" laulu pool õhtut). Meeldis, kuidas istekohta valiti - pidin oma karvapallile püksid leidma.

4. klassi laulud olid päris normaalsed.

Rongkäik ei meeldinud üldse, sest vest ajas selja sügelema.

Tore oli näha õpetaja Tiinat (lasteaiaõpetaja), Getterit, Kauri, Saara-Sädet (lasteaia rühmakaaslased). 

Pärast käisime Kauri ema kohvikus söömas, kus nägin Kauri veel korra. Tore päev oli!



Sander: Ootusärevus tuli juba sisse eelmisel õhtul, kui asjade pakkimise ja koolikoti kokkupanemisel tuli tunne, et ei tahagi kooli minna. Aga hommik juba möödus välgukiirusel, nagu ülejäänud päevgi.
Koolimajja sisenesin suht rõõmsalt, kuigi olen suur pabistaja ja muretseja, aga kindlustunde andsid ema-isa, kes sel päeval kogu aeg minuga olid. Mäletan kuidas esimesel aktusel laulsime ülejäänud koolile laulu "Meie kiisul kriimud silmad" ja saime õpetajalt kingituseks "tukaga sokid", mis mulle väga meeldis, tahtsin selle kohe koju ka kaasa võtta. Lauasahtlist saime veel ühe asja, mis pidi mustri poolest sokiga sobima, ning niimoodi saime teada, millise laua taga keegi istub.
Õpetaja käest saime veel päeviku, mida pidime õhtul täitma, ema pidi kaks nädalat kirjutama ette ja siis hakkan ise edasi täitma. Mina kinkisin õpetajale lilled, soovisin talle Ilusat Kooliaastat, ja siis kallistasime. Hagerist läksime edasi Kohilasse, seal oli rongkäik. Pidime nii kaua ootama algust, et hakkas päris palav ja püsti pidime seisma. Aga suured poisid võtsid meil kätest kinni ja hakkasime jalutama, läksime läbi Kohila, kõik seisid tee ääres ja hüüdsid midagi. Siis edasi oli sama aktus mis Hageris, ka Kohila koolimajas, ainult siin saime omale Aabitsad, kõik lapsed kutsuti nime järgi direktori juurde, talle pidi silma vaatama ja aitäh ütlema.
Väljas saime emmedelt lilled ja siis oli pildistamine, kõik meie lapsed olid õpetajaga ühe pildi peal. Siis saime Selveri poest tasuta jäätise, aga seda me kohe ära ei söönud, sest õhtul sõime hoopiski torti. Torti tulid sööma mamma ja papa, ja onu Erki ja Reelika, kõik soovisid mulle Ilusat Kooliteed!
See õhtu emme lubas veel niisama mängida ja isegi multikaid vaadata. Õhtul panime koolikoti valmis ja keka asjad spordikotti. Siis korra väsinud olles, arvasin jälle et ei taha kooli minna, sest mõtlesin, et peale pidupäeva tulevad jälle puhkepäevad ehk vabad päevad. Mõtlesin ikkagi natuke kooli peale ja panin silmad kinni.

Emma

02.09.19
Minu esimene koolipäev pani tundma korraks, et olen suur tüdruk. Aga kartsin ka väga kuna inimesi oli palju. Pärast sõin emmega jäätist.

04.09.19
Emma oli nii õnnelik ja tähtis kui sai oma esimese õppimise.

12.09.19 Maisilabürindist: Nii lahe oli, super, äge. Lahedad pardid olid seal. Kooli võileivad olid imehead. 


No comments:

Post a Comment