Monday, September 26, 2011

Sügis tuli laulu, meisterdamise ja koostegemise rõõmuga

23. september oli tavapärasest koolipäevast erinev. Kooli tulid paljud lapsed koos emade, isade ja ka ühe vanaisaga. Kaenlas olid tulijatel karbikesed erinevate kuivatatud materjalidega ja igasugused lilled ning varred jms Koolikell helises tundi, kuid õpilased ei tõtanud klassidesse, vaid see kirev seltskond kogunes rahvamaja saali, kus oli lauldadele valmis pandud vajalikud töövahendid. Esmalt moodustasime ühe suure perena ühise ringi ning lapsed laulsid ja lugesid luuletusi sügisest. Lusti jagus nii lastele kui ka vanematele, kes  said kaasa laulda ning ka esinejaid jäljendades liigutusi kaasa teha.

Järgnes ühine töö. Need, kellel oli idee juba olemas, asusid rõõmsalt laudade juures tegutsema. Lisaks moodustati ülejäänud lastest rühmad, kus oli kindlasti 1 lapsevanem. Nemad said aluspapid, kus oli kirjas töö pealkiri: kapsas, kurk, tomat, õun. seen. Seejärel tekkis saali töine ja asjalik õhkkond. Tore oli vaadata ühiselt tegutsevat seltskonda!  Ehhki saalis oli üle 60 inimese säilis seal mõnus,vaikne ja rahulik olemine.Valminud tööd olid kõik omanäolised ja fantaasiarikkad.

Hana ema pakkus lõpuks kõigile endakasvatatud viinamarju, Marvise emal olid kaasas jõhvikad, omalt poolt pakkusime  õunu. Nii see sügis meile saabus!




No comments:

Post a Comment