Saturday, March 5, 2016

Suusamatk

4.klBuss viis meid Rabiverre. Suusatamine oli väga tore. Nägime igasuguste loomade jälgi. Arvatavasti nägime ka karu jälgi. Lisaks metsas olevatele jälgedele leidis Paul uru.  Õp Riina tegi mängu, mis mulle väga ei meeldinud. See oli jälgedesse astumise mäng. Osadele see mäng siiski meeldis. Kui suusatamiselt tulime panime kõik oma suusad rivvi lume sisse. Jõime ka kuuma teed ja sõime kommi. Grillisime viinereid ja vahukomme.  Paljud lapsed  tegid enda klassiga lumest laudu, kuna lumel oli mõnus koorik. Seal oli mõnus teed juua.  Viinerid ja vahukommid olid väga maitsvad.  Andresele maitsevad väga viinerid.  Mõned käisid metsas mängimas peitust ja ukakat  See oli äge! Tegime lumekoorikust i-pade ja muid kujusid. Ma rajasin mitu uut teed suuskadega metsa. Andres-Laur pani oma kindad tühja viinerikarpi. Kõik räägivad, et suusamatk on  nii lahe, nii lahe, kuid mina pole kahjuks kordagi osaleda saanud. Sel aastal olin näiteks hoopis olümpiaadil. Rada oli metsa sees natuke halb: kord oli muru, kord oli libe. Puude alt on lumi juba sulanud. Peale seda päeva  oleks väga raske matkale minna olnud
2.klassi mõtteid: Suusamatk oli lahe, äge, trenniline.  Enne suusamatkale minekut rivistasime kooli juurde üles, kontrollisime  varustuse üle ja algas sõit bussiga matka alguspunkti. Edasi viis tee juba suuskadel laagripaika. Tee peal nägime loomade jälgi. Kelle? Kas metssea, põdra või hoopis karu?  Laagriplatsil  oli soe ja mõnus lõke, kus sai küpsetada viinereid ja kui sul olid kaasas vahukommid, ka neid küpsetada.  Ka teed sai juua. Eriti äge oli  mängida lumepoodi, peitust, süüa piknikul, niisama lumes hullata.  Natukese aja pärast oli aeg tagasi bussi juurde suusatada. Bussi juures panid kõik oma asjad kokku, tegime pilti ning sõitsime kooli tagasi. Edasi läksime  lumetrallile.
3.klass: Kõigepealt läksime bussiga Rabivere metsa, seal panime suusad jalga ja läksimegi suusatama. Need, kellel suuski ei olnud, läksid jalgsi ning lühemat teed pidi laagriplatsile. Seal sai mängida ja nägime ka ohvrikivi. Sõime vahukomme ja viinereid. Tagasitee läks kiiresti. 

No comments:

Post a Comment