Thursday, December 15, 2016

Jõuluetendus "Mustkunstniku elevant" ja jalutuskäik vanalinnas.

Etendus on valminud Kate Dicamillo raamatu "Mustkunstniku elevant" põhjal. Raamatututvustuses on öeldud nii: Kui Baltese linnakese turuväljakule kerkib ennustaja telk, teab orvuks jäänud Peter Augustus, mida ta peab küsima. Kas ta õde on veel elus? Kuidas ta tüdruku üles leiab? Ennustaja salapärasest vastusest – Elevant! Elevant viib su kohale! – saavad alguse sündmused, mis on nii erakordsed ja ilmvõimatud, et Peter ei julge neid uskudagi. Kuid see kõik on tõsi. See on lugu võimatu uskumisest ja erakordse tõeks saamisest.


4.klass: Kui me hommikul rongi läksime, siis kõik olid seal sõbralikud. Tallinnasse jõudes läksime kohe Raekoja platsile. Jõuluvana kodus veel ei olnud. Tegime kuuse juures pilti. Peale seda tegime jalutuskäigu ja jõudsimegi nukuteatrisse etendust vaatama.

Seal etenduses oli üks proua, kes vaatamata oma õnnetusele aitas elevandi koju. Üks poiss üritas teha kõik, et enda õde üles leida. Lõpuks ütles vana sõjaväelane siiski poisile tõtt.  See poiss, Peter, kes seal etenduses oli, tegi elevandile heateo: ta aitas ta oma koju tagasi. Peter sai seda teha tänu mustkunstnikule ja madamile. Etenduse lõpus võtsid üks mees ja naine Peteri ja Adeele enda juurde elama.  See oli päris kurb, kuid ilus etendus. Marie õde Miina hakkas lõpus nutma. Kõigile meeldis see etendus väga.

Me nägime Raekoja platsil jõuluvana ja suurt kuuske.  3.klass läks esimesena jõuluvana majja, nad laulsid talle. Jõuluvana tuli koos nendega välja ja andis kõigile kommi. Pärast läksime meie ka ja laulsime ning saime veel kommi. Jõuluvana majas olid puhevil elus jänesed. 


Pärast läksime nagu ikka Pagaripoiste kohvikusse. Seal on head söögid.

Tabatud hetked


No comments:

Post a Comment