Monday, November 13, 2017

Õppisime Eesti Vabaõhumuuseumis

Kaspar Taavet: Täna käisime me Eesti Vabaõhumuuseumis. Seal oli väga põnev. Meil oli kaks programmi. Üks oli ,,Vana aja koolitund“ ja teine oli ,,Käsitöö“. Kahe programmi vahel käisime söömas Kolu kõrtsis. Enne kui hakkasime ära minema, oli veel natuke aega ja jõudsime veel osta meeneid. Täna oli tore ja huvitav päev!
Elisabeth: Reedel, 10.novembril  käisime Eesti Vabaõhumuuseumis. Meie esimene programm oli vanaaja koolitund. Alguses rääkisime vanast ajast ja sellest koolist. Peale seda oli meil üks vanaaja tund, kus pidime kirjutama sule ja tindiga. Kui see tund lõppes, oli meil tund aega vaba. Selle pausi ajal käisime söömas. Peale söömist  saime kududa ennast ajalukku ehk saime Eesti sajanda sünnipäeva puhul kududa ühe triibu sajameetrisesse vaipa. Pärast seda algas meie teine programm, milleks oli” Kuda rahvas nõnda riie”. Alguses rääkis selle programmi juhendaja, meile ühe loo, aga pärast saime puhastada lamba villa. Ja kõige lõpuks said mõned kedrata. Ja  nii ruttu saigi meie vahva käik läbi!
Kenert: Mulle väga meeldis tindiga kirjutada. Ma sain seda esimest korda proovida ja see oli väga põnev. Me saime väga head suppi. Veel meeldis näha, kuidas vaipa kootakse. Oli väga põnev päev.
Maria: Käisime Eesti Vabaõhumuuseumis. Meil oli vanaaegne tund. Seal me kirjutasime sulega ilukirja ja kõikidel oli väga hästi kirjutatud. Siis me läksime jalutasime natuke, nägime kitsesid. Pärast seda me läksime  Kolu kõrtsi.  Sõime seal suppi ja magustoitu. Pärast seda saime seal vaipa kududa. Peale vaiba kudumist läksime käsitöötundi. Seal me saime  harjaga harjata lambavilla.
Lenna: Mulle meeldis see, kui sai villa kammida. Tegelikult on see kraasimine. See oli vahva, kui pidime koolitunnis mängima seda, et oleme nagu ajas tagasi rännanud. Õues oli suur tuuleveski. Toit oli väga hea. Minu lemmiktoit frikadellisupp.
Raven: Mulle meeldis koolitund. Algul arvasin, et see on igav. Nii ikka ei olnud. Kirjutasime krihvliga tahvlile. Bussisõit oli ka lahe. Nägin aknast huvitavaid asju. Toit maitses ka.

SIIT LEIAD 1.ja 2.klassi TUNNID, SEKKA VEIDI TEISI KA.

3. ja 4.KLASS ning VEIDI TEISI KA

No comments:

Post a Comment