Sunday, November 11, 2018

Laske sisse mardisandid...

9.novembril kobistasid meie koolimaja ukse tagagi mardid 
Martideks kehastunud 4.kl rääkis nii: Enne marti jooksma minekut  mõtlesime, mida võiksime selga panna.  Siis me harjutasime õpetajaga tahvli pealt teksti. Aitasime õpetajat veidi tekstiga.  Enne minekut me mäkerdasime oma näod ära. Esimene koht, kuhu jooksma läksime oli meie kool.

Asusime teele Sutlema lasteaia poole. Meil jäi küünal koolimajja ja Lore jooksis järgi ja tõi ära. Avastasime umbes Günteri maja juures. Kui me olime poe juurest edasi, siis võtsime vitsakimpe ühe murdunud puu juurest.  Hoidsime neid käes ja midagi nendega ei teinud. Tee peal mõtlesime mõistatusi ja harjutasime teksti

Kui lasteaeda jõudsime oli meil närv sees. Alguses arvasime, et oleme julged esinejad, kuid kohale jõudes olime nagu väikesed hiired, kes  kartsid. Me tantsime lasteaias Kivikasukat koos lastega, aga keegi ei võtnud väikeseid väga käevangu. Osad ikka võtsid. Me ikka pingutasime ja saime esinemisega hakkama. Kui ära esinesime, siis oli närv läinud. Viskasime vilja keset põrandat lasteaias ja kommi ka. Tavaliselt mardid midagi peredesse ei vii, aga meie andsime lasteaeda tule, mis oli tegelikult patareidega küünal. Ise  saime sealt komme. Kui me hakkasime ära minema, siis kõigil oli korraga hirmus janu.

See mardisanditamine andis meile  julgust ja rõõmu. Mõnusad tunded olid

Tuppa saades laulsid ja lugesid luuletusi, kutsusid lapsi ühiselt tantsima Kivikasukat

Martidele omaselt kontrollisid nad ka õpilaste teadmisi

Räppiv mart

Aeg on teele asuda


Jäi silma, et mardid pidasid salanõu, kuhu edasi liikuda
Mardid on sõbralik rahvas, lehvitasid meile ning asusid Sutlema lasteaia poole teele



No comments:

Post a Comment