Friday, December 17, 2021

3.klass õppekäigul Rakverre

 


Rakvere võluloss ja jõulumaa


 Käisime klassiga Rakveres jõulumaal. Alguses võttis meid vastu üks tore päkapikk Tauno. Ta tutvustas end kui kõige ümarama, kõige tugevama, targema ja julgema päkapikuna.  Ta juhatas meid lossihoovi ja tutvustas meile teisi päkapikke. Päkapikk Villi lasi meile kahurist pauku. 

Seejärel viis sõjapäkapikk Tauno meid ühte õudsasse kambrisse. Seal oli nõid, veel oli kollituba. Seal oli väga hirmus. Tauno rääkis, et koletised ja härjapõlvlased võivad jõulud ära rikkuda.Kui lapsed sussi seest komme ei leia, siis ei tähenda seda, et päkapikk pole sinna kommi toonud, vaid keegi pahalane on selle sealt minema viinud. 

Edasi läksime muinasjutuvestja kambrisse, kus lamas Okasroosike. Aitasime muinasjutuvestjal loo põnevamaks muuta. See meeldis meile väga. 

Siis sattusime võlur Villu võlumise tuppa. Koos temaga saime savist kulda teha. See oli väga huvitav. 

Piparkoogikambris räägiti meile millal hakati piparkooke tegema, millised vürtse piparkoogi sisse pannakse. Saime teada, et kõige suurem piparkook on tehtud inimese suurusena. Saime ka piparkooke maitsta. 

Uuesti lossihoovi minnes jõime teed ja ootasime jõuluvana. Enne tema tulekut lasti ilutulestikku. Lugesime koos  jõuluvanale koolis õpitud luuletust ja saime kommipakid. 

Kõige lõpuks saime ka kõhud täis süüa .

Oli väga tore reis, mis meeldis meile väga. 


3. H klass

No comments:

Post a Comment