Thursday, March 9, 2023

2.klass osaleb lugemisprojektis "Meie väike raamatukogu"

 Oleme lugenud raamatuid: 


"Õnn on rebane" E. Daciute 

Väga armas raamat sõprusest ja hoolimisest. Praeguses ajas väga hea raamat rääkida laste jaoks keerulistena tunduvatest asjadest lihtsalt ja mõistetavalt. Peale ristsõna lahendamist meisterdasid lapsed innukalt tööraamatu abil rebaseid.





"Endel ja Kati" Kadri Kiho

 2. klassi õpilased meisterdasid bussipargi ning tegid enne kavandid. Raamat õpilastele meeldis. Arutelu käigus leidsid nad ka õpetusliku iva. Vahel ongi vaja ootamatusi, kuna selle käigus saad teada oma tegelikud võimed ja oskused. Tekkis ka küsimusi. Näiteks Kati saladusliku tegelase kohta. 



"Olla  nagu tiiger" P. Wechterowicz 

Selle raamatu põhjal valmistasime tiigreid ning teisi loomi. Sekka sattus ka üks valge tiiger. 

"Lõvitüdruk" K. F. Aakeson

Raamatut lugesid õpilased vaheajal.  Koolis arutlesime loetust ja õpilased joonistasid paaristööna SAVANNI. Kuna valmistasime samaaegselt ka raamatu "Olla nagu tiiger" loomi, siis sattus loomulikult savanni mitmeid tiigreid. 


Lapsed arvasid: Raamat oli huvitav. Meeldis väga. Raamatu tegelased on sõbralikud. Kuna Louisel ei olnud sõpru mõtles ta välja kujuteldava sõbra, kes teda kaitses ja jõudu andis. Keegi enam ei narrinud siis. Jahimeest polnud vaja karta tegelikult. Tuleb ikka rääkida ja küsida kelleltki, kui ise ei oska või ei saa aru. Mul oli lõvist natuke kahju.  Sõber peab olema! 



No comments:

Post a Comment