Tuesday, April 30, 2024

Öölugemine



Kete: Meeldis väga kirjanik Piret Jaaks ja filmi vaatamine.

Eevaliisa: Meeldis lugemine, filmi vaatamine ja koolimajas magamine.
Revo: Kirjanik ja tema jutud olid väga toredad. Koridori põrandal joonistamine oli vahva. See oli äge, kui õues hakkas vihma sadama ja et sai kaua üleval olla ja siis koolipäeva hiljem alustada.
Mirt Lii: Väga tore kirjanik oli, sai grillida, filmi vaadata, öösel lugeda ja kaua üleval olla.
Stenver: Meeldis joonistamine ja õues olemine

 3.h klassKogunesime terve kooliperega. Kõik pered sõitsid autodega kooli ette ja viskasid lapsed maha. Läksime klassi ja mängisime, tegime voodid, poisid mängisid jalgpalli. Ootasime kirjanikku. Suured poisid ja tüdrukud  tulid meile külla oma endist koolimaja vaatama. Nad viisid klaveri teise kohta tädi Elvi soovil. Kirjanik Piret Jaaks jõudis kl 19.00. Ta näitas meile oma raamatuid ja luges ette. Äkki ütles Oskar kõva häälega: “Kus on Paul?”. Õpetaja ehmus ja hakkas Pauli otsima. Paul ise ütleb selle kohta:” Ma ei tea midagi. Ma magasin.” Seega õpetaja leidiski ta magamas magamiskotis. Kui Paul jõudis kohtumisele kirjanikuga olid kõik rõõmsad.

Mulle meeldis, kui kirjanik näitas pilti ühest raamatust, kass oli seal joonistatud. Ta on kirjutanud 4 lasteraamatut ja mitmeid suurte raamatuid. Rasmus ütles, et see kirjanik on ta ema sõber. Piret Jaaks rääkis, et ta õppinud Kohilas ja ostis lapsena Mõisakooli majast nätsu, kus oli sees koomiks. Kirjanik on paljudes koolides käinud rääkimas ja ta oskab väga hästi lastega hakkama saada. 


Siis katsime ühise laua õue. Seal oli Oreo tort, küpsiseid, viinerid, vahukommid. muhvinid, maasikad ja viinamarjad, popcorn, arbuus, köögiviljasalat, joogid, grill ja Elvi, õpetajad ka lapsed. Lapsed läksid pärast mängima. Kiigel sai nalja, poisid tulid ka peale ja me lendasime nagu minema. Kahjuks sai Mirtel mängu käigus palliga vastu pead. Saime teada, et pall ei tohi lennata laste suunas ootamatult. Lõpuks hakkas vihma sadama. Vihma hakkas sadama, lapsed tuppa magama….


Sees me sõime ja mängisime. Rääkisime koos raamatutest. Leppisime kokku, et kl 23.00 on öörahu. Tegelikult meie poisid jäid päris hilja magama. Me viskasime poistega näppu iga asjaga: Kes paneb ukse kinni, mis multikat vaatame, kes tantsib jms. Tüdrukute madratsid tegid väga kõva häält. 2.klassi tüdrukud vaatasid meiega koos multikat. Oskar ja Urmas proovisid vaheldumisi Pauli patja. Kell 00.30 tegid poisid ukse peal sellist häält: “Uuuuu”, aga keegi vist ei kuulnud.  Tüdrukud ärkasid kl 6.00. Nad mängisid siis röövikuid. Naljakas oli see, et keegi norskas kuskil. 1.klassi õpetaja tuli meile ütlema, et oleksime tasem, sest nad soovivad veel magada. Hommikul oli madrats täitsa tühi. Me läksime koos sööma ja sõime krõbinaid ja popcorni, mängisime. Siis keegi ütles, et me peame asjad kokku panema, aga meil oligi juba.


Algas täitsa tavaline koolipäev. 


Emilie Aurora: Alguses kui ma kohale jõudsin ajasime me üksteist taga. Lõpuks väsisime me ära ja läksime tuppa. Varsti tuli kirjanik ja tutvustas meile palju raamatuid, mis ta oli teinud. Pärast läksime me kõik õue grillima, aga varsti hakkas vihma sadama ning läksime voodeid tegema. Mina ja Karolina olime nii elevil, et saime koos ühes klassis magada. Kahjuks oli Karolinal ainult matt, nii et ma lasksin tal magada endaga koos suurel täispuhutava madratsil. Pärast voodite tegemist kogunesime kõik ringi  ja me leppisime kokku ühised reeglid, siis hakkasime me draakoneid joonistama. Lõpuks oli aeg magama minna ja õpetaja pani meile filmi käima, pärast filmi jäime me magama kuigi mul ei tulnud eriti und. Järgmisel hommikul olime me esimesed, kes üles ärkasid. Hommikusöök oli imehea ja maitsev. Seejärel algasid tunnid.


Rasmus: 
Eile kell kuus õhtul algas minu koolil lugemisöö. Esimene asi, mida ma tegin oli see, et ma läksin õue jalgpalli mängima. Peale jalgpalli mängimist tuli meile külla kirjanik nimega Piret Jaaks.

Ta luges meile neli raamatut, kaks tükki ta luges täiesti ette. Pärast seda me hakkasime voodeid valmis panema, seejärel me läksime õue.

Õpetajad grillisid vorsti ning samal ajal lapsed mängisid õues. Tuppa minnes me tegime reeglid, siis ütlesid kõik mis raamatut nad loevad. Peale seda me läksime põhimõtteliselt magama ning vaatasime veel filmi voodis ning kell 11 õhtul pidid kõik magama jääma, kuigi mul ei tulnud und, sest mina ja minu kõrval olevad poisid tegime nalja.

Hommikul, kui me ärkasime üles me sõime. Päev oli tavalisest koolipäevast teistsugune. 

Muidu oli normaalne päev.


Sander: Meil käis külas kirjanik nimega Piret Jaaks. Ta luges ette enda raamatuid, näiteks Härra Maru mustikapood, Kadunud soki saladus ja Emme draakon. Ilm oli ilus ja jäime ööseks ja grillisime ka. Pärast rääkisime, mida keegi loeb ja mängisime õues. Mulle väga meeldis see päev!

Me vaatasime filmi ja magasime hästi. Ärkasime üles ja sõime hommikust ja panime ööbimisasjad kokku. Edasi jätkusid tunnid.



Piret Jaaksiga kohtumisest ja raamatust "Emme draakon" inspireerituna panid lapsed paberile ema või enda sees oleva tegelase.




No comments:

Post a Comment