Wednesday, October 28, 2020

3.klass käis õppekäigul Sagadis

 

 

Teisipäeval käis kolmas klass KIKI-i projekti raames Sagadis kuulamas metsamuinasjuttu. Seal sündisid  laste  toredad metsategelased, üks uhkem kui teine.
Gregor: Härra Pomm
Minu metsategelase nimi on Hr. Pomm. Ta elab paksus metsas, kõige kõrgema puu kõrvale ehitas ta enda maja. Ta kasutas selleks lehti, oksi, käbisid ja sammalt. Kodu oli soe ja mugav. Tema töö oli loodust ja loomi kaitsta. Ta oskas loomade keelt. Nii sai ta teada mis metsas toimub. Kui salakütid tulevad siis ta kukub puu otsast kütile peale ja ajab ta metsast välja. Hr. Pomm elab siiamaani paksus metsas kõige kõrgema puu all oma väikses pesas ja hoiab metsal silma peal.
Katarina: Sisalik
Ta näeb välja nagu printsess.Ta oskab päikest tõusta.Siis kui ta kõnnib muru peal ta taga hakkavad lilled kasvama.Ta on valge.Ja ta on ilus ta saba on triibuline.Ta koristab prügi ära.
Rasmus: Tuleuss on lahke loom kes kustutab tulekahjusid. Ta ei tee inimestele haiget. Ta magab talveund sest talvel ei ole tulekahjusid. Tema lemmiktoit on pähklid ja mustikad. Vett võtab ta oma sabaga pritsib aga suuga. ta on väga kiire. Ta elab sambla hunnikutes ja puu otsas. Ta on must valgete täppide ja triipudega. Ta on kurt kuid 360 kraadise vaateväljaga. Ta kardab inimesi.  
Kaisi Ly: Minu tegelase nimi on looduse sisalik. Tema aitab iga sugustel taimedel kasvada. Näiteks kui mõni inimene tuleb metsa ning hakkab lilli ja puid lõhkuma läheb ta lõhutud taime juurde ning ravib selle terveks. Kui taim on ravitud, läheb ta oma koju. Ta elab väikeses taime kuhjas ning magab sambla tuttil. Inimestega ta ültse ei suhtle. Toiduks on tal marjad ning seened. Talvel ta magab aga kevadel, suvel ja sügisel ta tegutseb.
Laura: Minu legend on selline:Kunagi vanasti kui inimesed väga palju küttisid sündis üks tegelane.Ta oli väga pisike.Ta oli kollane ning sinine.Ta oli ussi moodi.Ta oli ka väga kiire.Üks kord läks ta küla inimesi vaatama ning nägi,et inimesed hakkasid küttima.Kuid tundus et üks tüdruk ei tahtnud küttima minna,selgus et tal oli haigus.Ussike luges ta mõtteid ja sai aru et tegemist on toreda tüdrukuga kellele meeldis väga loodus.Ussike tahtis teda aidata.Ta mõtles kuidas teda ravida.Kuid siis ta mõtles vastumürki kokku segama hakata.Ta leidis metsast ühe poti.Ta pani sinna sisse igasuguseid looduslikke asju.Lõpuks arvas ta,et ta on sellega valmis.Kui ta külla jõudis nägi ta et tüdruk hakkab kuskile minema.Usike hiilis talle põuetaskusse.Ta pani tüdruku mütsi sisse natuke vastumürgi lõhna.Siis jäi ta magama...Kui ta ärkas oli tüdruk ta avastanud ja hoidis teda käes.Tundus nagu tal poleks enam seda haigust.Ussike hirmus ja roomas kähku ta laua alla peitu.Tüdruk hoidis enda kätt laua all ning ootas.Tasakesi hakkaski ussike tema käe poole liikuma.Siis harjus ussike temaga ära.Siis mõtles tüdruk mis talle nimeks panna,kuid seda ei teadnud ta veel kaua aega.Kui ussike oli juba palju suurem siis hakkasid talle vaikselt vuntsid kasvama.Siis mõtles tüdruk talle nimeks panna "Härra vunts".Ja nii saigi ussikese nimeks härra Vunts.Ning ta käib iga kesköö metsas asjaolusid uurimas ja haigusi otsimas.Vaata ette ega sa midagi halba ei tee sest Härra vunts on juba ühe uue meetodi kasutusele võtnud:kui keegi väga halvasti käitub siis läheb sisalik ta juurde ja laseb enda saba tipust natuke uimastit (tibake mürki ka) ja lisab su toidu sisse ravimit mis aitab viisakalt käituda.
Selline on minu härra Vuntsi legend.
Rasmus: Tuleuss on lahke loom kes kustutab tulekahjusid. Ta ei tee inimestele haiget. Ta magab talveund sest talvel ei ole tulekahjusid. Tema lemmiktoit on pähklid ja mustikad. Vett võtab ta oma sabaga pritsib aga suuga. ta on väga kiire. Ta elab sambla hunnikutes ja puu otsas. Ta on must valgete täppide ja triipudega. Ta on kurt kuid 360 kraadise vaateväljaga. Ta kardab inimesi.  
Tänud vahva  projekti eest!
õp Pille fotod päevast

No comments:

Post a Comment